Mandag får vi se første episode av årets «Paradise Hotel» på TV3. En av årets deltakere er Marius Gamst Helgesen fra Tromsø. Da Helgesen dro til Mexico før jul for å spille inn sesongen måtte han holde alt hemmelig for både venner og familie.

– Jeg kunne ikke engang fortelle mamma at jeg skulle være med. Da hun så reklamen for programmet ringte hun meg og sa; du skal ikke være med på «Paradise hotel», men da var det jo allerede for sent, sier Helgesen til iTromsø.

Marius og «Marius»

Men selv om han tilsynelatende virker som en vanlig deltaker er det ikke Marius Helgesen vi møter inne på hotellet, men karakteren «Marius».

Under årets sesong er nemlig alt snudd på hodet og 11 av gjestene inne på hotellet er såkalte «muldvarper», altså ikke ordentlige deltakere. Det betyr at de følger slavisk et manus og en bestemt regi.

– Vi har hatt workshops i Oslo og det vi har forberedt siden september gjennom flere øvinger og gjennomganger av manus. Karakteren «Marius» har studer reality før og det er ingenting som kan felle han. Han har en enorm selvtillit og kommer nok til å bli fremstilt både litt skummel og ekkel, sier Helgesen.

Men den virkelige Marius er opptatt av å fortelle at han ikke er lik den personen vi får se på TV-skjermen.

– Jeg vil nok påstå at jeg er en person som er mye mer imøtekommende og omgjengelig. Dette er jo rent skuespill og en karakter jeg spiller. Selv om det var morsomt så var det utrolig tungt å måtte være noen andre enn seg selv 24 timer i døgnet.

Det er kun fem av de vi møter inne på hotellet som er «vanlige» deltakere.

– Når jeg måtte lyve og «spille» for dem fikk jeg av og til helt vondt i meg. Jeg var jo noen ganger helt ufyselig, sier Helgesen.

Resepsjonisten som sjekker inn

Men det var ikke tilfeldigheter at det var nettopp Marius som fikk «rollen» i årets Paradise. Han ble nemlig kontaktet av produksjonsselskapet Mastiff som produserer Paradise Hotel etter at han var på Big Brother i 2011.

– Jeg hadde nok ikke meldt meg på som vanlig deltaker, men dette konseptet virket så kult at jeg bare måte si ja, sier Helgesen.

Til daglig jobber han som hotellresepsjonist i Oslo. I fremtiden håper han på å jobbe med TV, men da bak kamera.

– Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med TV, så vi får skje hva som skjer fremover. Forhåpentligvis blir jeg å finne bak og ikke foran kamera da.

Tromsø-gutten Marius Gamst Helgesen skal være med i Paradise Hotel. Foto: ANTON SOGGIU