– Jeg er overbevist om at denne leiligheten ikke vil gå for under prisantydning. Det er en helt fantastisk leilighet, som kommer til å ha utsikt både mot sør, øst og vest, forklarer Wenche Odden Kvamme, daglig leder i Eiendomsmegleren.

– Smalt marked

I januar ble det satt ny prisrekord da toppetasjen i et nytt boligprosjekt på Vangberg ble solgt for 14.690.000 kroner. Den rekorden blir å ryke når leiligheten i åttende etasje på 189  kvadratmeter blir solgt på Workinntoppen. Det har Kvamme klokkertro på, til tross for at leiligheten med en prisantydning på 14,9 millioner kroner har vært ute for salg siden i fjor sommer.

– Det er naturlig nok et smalt marked for slike boliger, så jeg har vært forberedt på at den vil ta tid å selge. Vi har imidlertid hatt flere interessenter, selv om det ikke har kommet inn noe bud ennå, forklarer hun.

Enorm pågang

Byggeprosjektet som den eksklusive leiligheten er en del av, består av totalt 99 boligenheter. Toppleiligheten til 14,9 millioner vil imidlertid bli den eneste i sitt slag.

– Byggetrinn én og to på Workinntoppen består av leiligheter i prisklassen fra 1.790.000 kroner og altså helt opp til 14,9 millioner kroner. Dette er imidlertid den eneste i sitt slag, påpeker eiendomsmegleren.

Som iTromsø tidligere har skrevet, er det stor interesse for boligene på Workinntoppen.

– Pågangen har vært enorm, der vi har solgt mye på kort tid. Da vi la ut et nytt byggetrinn for salg i november i fjor, hadde vi solgt unna 70 prosent av boligene dagen etter salgsstart, forklarer Kvamme.

Planen er at første byggetrinn, som blant annet består av det som blir Tromsøs dyreste bolig, vil stå klar i løpet av tredje eller fjerde kvartal til neste år, mens neste byggetrinn blir ferdigstilt i 2017.

– Alt i alt er det planlagt 435  nye boenheter i Workinnmarka. Det har blitt en trend å flytte til leiligheter. Mange synes det er mer lettvint, og med den prisstigningen som har vært på eneboliger og tomtepriser, foretrekker stadig flere å investere i en leilighet.