Marlene Bråthen og Sandra Borch er ved godt mot på Senterpartiets valgvake.

 - Vi er veldig fornøyde så langt og vi skal feire i kveld uansett. Det er ingenting vi kunne ha gjort annerledes. Vi har brukt valgkampen på å snakke med velgerne og det har vært veldig interessant å høre hva folk mener, sier Bråthen.

De fortløpende resultatene viser i skrivende stund en oppslutning tilsvarende ett mandat for Sp.

- Vi håper selvfølgelig på så høy oppslutning som mulig, og har tro på at vi skal klare to, sier Borch.

Som et potensielt vippe-parti, ligger det stor spenning rundt om Senterpartiet kommer til å gå mot høyre eller mot venstre i forhandlingene etter valget.

- Kan dere gi noen pekepinn på hvilken vei dere kommer til å gå?

- Vi er åpen for å gå begge veier. Vi kommer til å kjempe for Senterparti-politkken og vil gå i den retningen vi får mest utbytte. Etter valget skal vi møte med resten av partiet for å høre hva de mener, sier Bråthen.

- Hvilke konkrete saker vil dere kjempe for i forhandlingene?

- Vi skal kjempe for at det ikke blir boligbygging på Holt og i bymarka, Vi vil også kjempe for at ny Kvaløyforbindelse skal avgjøres på nytt, med ei forankring i en folkeavstemming hvor folket får sagt hva de ønsker, forteller Borch.

Underveis i stemmeopptellingen har også By- og landlista, utbryterlista fra Sp etter bråket innad i partiet i vår, vært inne med ett mandat i kommunestyret.  Borch ønsker ikke å kommentere By- og landlistas foreløpige oppslutning.

- Vi er opptatt av hvordan Senterpartiet gjør det i valget. Sps listestopper forteller om en hektisk, men morsom valgkamp.

- Jeg har ikke sovet ordentlig på to måneder og bilen min ser ut som en vandrende Sp-stand. Men dette er jo kjempeartig. Selve valgdagen er jo som julaften for oss politikere, sier Borch.