Dette skyldes at Post i Butikk legges ned her og flyttes til Rimi Storelva og Rema 1000 på K1.

– De kundene som har hentekontor på Eide Handel får nytt hentekontor på Rimi Storelva. Det samme gjelder kunder med postnummer 9104. Kunder med postnummer mellom 9100 og 9103 får nytt kontor på Rema 1000 på K1, forteller Anfrid Knutsen, distriktssjef i posten Tromsø, og legger til at også kunder med postboks får nytt hentested.

– Boksanleggene vil flyttes til Rimi Storelva, og kunder med postboks vil dermed bli flyttet hit, sier hun.

Ikke store konsekvenser

Knutsen begrunner flyttingen med at Post i Butikk er ute på anbud.

– Post i Butikk er så stort at det er ute på åpent anbud. Det er dette som er årsaken til de endringene som gjøres. Lovverket krever at det skal legges ut på anbud, og dermed kan det skje endringer, sier hun.

Likevel påpeker Knutsen at flyttingen ikke medfører store konsekvenser for de det angår.

– Det eneste er at de får en annen plass å hente pakkene sine. Øvrige posttjenester kan kundene få gjort på hvilken som helst Post i Butikk, og jeg har per nå kun registrert et par negative tilbakemeldinger.

Åpnes 16. juni

16. juni skal det være åpent for pakkehenting på Rimi Storelva og Rema 1000.

– Flyttingen gjelder jo stort sett hele Kvaløya, og det er sendt ut varsel til alle kunder her. Vi har flyttedag 15. juni og åpner Post i Butikk på Rimi Storelva 16. juni, sier Knutsen og har en spenstig nyhet til alle som får hentekontor på K1.

– I løpet av juni måned vil det plasseres ut en pakkeautomat på Rema på K1. Det betyr at de kundene som både har og får det som hentekontor kan oppleve at pakken ligger på automaten. Dette blir foreløpig den eneste pakkeautomaten i Nord-Norge, og sørpå er de strålende fornøyd med denne løsningen, forteller hun.

På denne måten slipper man unna lange køer.

– Det vil funke slik at kunden vil få en kode tilsendt på telefonen som brukes som legitimasjon på automaten. Når koden er trykket inn vil det åpnes en skuff der du kan hente ut pakken. Dette blir veldig spennende, forteller hun.

Flyttes: Anfrid Knutsen forteller at Post i Butikk på Eurospar Kvaløysletta og Eide Handel flyttes til Rimi Storelva og Rema 1000 K1. Her sammen med Jan Tore Sørensen fra Rema 1000. FOTO: Åsgeir Johansen Foto: ÅSGEIR JOHANSEN