Stine Andreassen (26) fra Tromsø har de siste årene vært bosatt i Oslo og er vokalist og låtskriver i gruppa The Northern Bell som i dag slipper den rykende ferske låten «Boys be aware».

– Dette er den andre singelen vi gir ut. Denne låten er litt country-inspirert, i alle fall med tanke på teksten. Det snakkes rett fra levra, og jeg synes kvinner har en veldig klar røst i countrymusikken, sier Andreassen som sliter litt med å plassere bandet i det musikalske landskapet.

– Instrumenteringen sier country og folk, men låtene er mer pop. Man kan vel kanskje kall det americana. Det mener jeg kan samle det litt.

Klar for å satse

Nå jobber Andreassen som sjef på Platekompaniet, men merker at musikken tar opp mer og mer av tiden:

– Jeg jobber utrolig mye med musikk, og kjenner at det føles veldig rett å satse nå.

Derfor har hun valgt å kutte ned på jobbingen i platebutikken, og satse hardere på musikken.

– Hvis jeg ikke sparker fra nå, kommer jeg til å angre for resten av livet, sier den engasjerte 26-åringen som studerte musikk på Nordisk Institutt for Scene og Studio.

– Vi er foreløpig ganske ferske, men det er et utrolig fint miljø for artister som oss nå, og vi har en plan.

Album kommer

Andreassen er nå i prosessen med å søke midler til plateinnspilling, og håper å være i gang rett over jul.

– I første omgang blir vi å slippe en singel til, og forhåpentligvis dra på en liten norgesturné før vi går i studio. Hvis alt går etter planen vil vi være i studio i mars eller april.

Bandet håper med det på plateslipp før sommeren, men Andreassen understreker at de ikke stresser.

– Det er supert hvis vi blir klare før sommeren, men hvis det ikke blir det, kommer det på høsten. Det viktigste for oss er at vi leverer fra oss noe vi er fornøyd med.

Vil gjerne hjem

Som et ledd i dette singelslippet har bandet fått lage en spilleliste sammen med musikkleverandøren Wimp.

– Det er jo kjempegøy. Låten vår heter «Boys be aware», så vi lagde en spilleliste med sanger som inneholder ordet «boys». Vi klarte selvfølgelig å snike inn vår egen låt der også, sier Andreassen spøkefullt.

– Når får vi se deg på en scene i Tromsø?

– Så snart som mulig, forhåpentligvis! Det er en del logistikk og penger som skal til for å fly nordover med fullt oppsett, så vi får bare håpe det dukker opp en mulighet om ikke så altfor lenge, avslutter Andreassen.