10. mai ble ikke en vanlig dag for Merethe Førde. Denne dagen forsvant nemlig katten hennes Nelly, som er 1,5 år gammel og drektig.

– Vi er kjempestressa. Folk har lett etter henne nonstop siden mandag, og til tider er det knapt nok tid til å spise, sier hun.

Ikke bare har de gått i gatene for å lete, de har prøvd alt de kan tenke seg.

– Vi har gått fra dør til dør for å høre om vi kan se i boder og garasjer om hun kan være der, vi har delt ut flyers og brukt sosiale medier. Vi har til og med brukt dyretolker og klarsynte for å prøve å finne henne, sier Førde.

Også varmesøkende nattkikkert har blitt brukt for å prøve å lokalisere Nelly.

– Vi har lugget på bakken og overalt med kikkerten, så i starten måtte vel flere tenke at vi var sprø. Men nå er det flere som har fått med seg hva som skjer, sier hun.

Merethe Førde håper noen vet noe om hvor Nelly er så de kan bli gjenforent så snart som mulig. Foto: privat

Nå skal gjengen som leter etter Nelly samles for å organisere seg bedre.

– Vi skal lage et kart over området, så vi kan krysse ut steder vi har lett, og rett og slett demontere gatene her. Det er mye mulig vi må ringe på hos folk for å høre om vi kan lete i hagene deres, sier hun.

I tilfelle noen har funnet den drektige katten og tenker at hun er mye verdt, har Førde lovet ut en dusør på 5.000 kroner til den som finner Nelly og gjenforener henne med familien sin.