OPERATIV: Ann Ellen Karlsen og de andre i Tromsø Røde Kors Hjelpekorps gjør det tryggere å være tromsøværing. Foto: Jon Terje Eiterå

Det er når det har gått galt at vi legger merke til Tromsø Røde Kors Hjelpekorps. De har en lang og stolt tradisjon av å delta i redningsarbeid og søk på fjell og sjø rundt Tromsø.

I dag har korpset cirka 110 medlemmer, hvorav omtrent halvparten er aktive i beredskap og kursing.

Nå er de også nominert til å bli årets tromsøværing 2010.

Stødig gjeng

– Dersom vi blir kåret til årets tromsøværing, vil det være et synlig bevis for våre medlemmer at folk setter pris på innsatsen de gjør. Jeg vil krysse alt jeg har for at folk skal stemme på oss, sier Ann Ellen Karlsen, operativ leder i Tromsø Røde Kors Hjelpekorps.

Hun leder en stødig gjeng unge og gamle tromsøværinger som møter opp for å ta et tak når folk er savnet, når det er gått skred, eller når uhellet har vært ute langt utenfor allfarvei.

Mye arbeid

– Folk ser oss hovedsakelig når vi er ute på aksjon, og driver med fjellredning eller skredsøk. Men det er egentlig en veldig liten del av det vi holder på med, sier Karlsen.

Ifølge henne ligger det veldig mye mer arbeid bak enn folk tror.

– Det handler mye om kurs og utdanning. Vi driver med forebyggende arbeid – og vi må holde både oss selv og utstyret vårt oppdatert, sier Ann Ellen Karlsen.

Hun forteller at det er folk i aktivitet på, og med utgangspunkt i, klubbhuset i Jonas Lies gate hele året og at det er aktiviteter i regi av hjelpekorpset stort sett hver dag hele uken – hverdag som helg.

– Ikke minst krever beredskapsjobbingen mye, sier hun.