Avgjørelsen falt med et drøyt kvarter igjen i en sjansefattig kamp. Koomson gikk på et helhjertet løp, tok en skuddfinte og styrte ballen i nettet via den tidligere AaFK-stopperen Quint Jansen.

Matchvinneren scoret sju minutter etter å ha entret banen som innbytter.

– Jeg er glad for målet, og det var det vi trengte. Jeg følte jeg fortjente å starte, men jeg og treneren snakket om det på forhånd, så det er OK, sa Koomson til Discovery.

Trepoengeren gjør at Aalesund er sikret ny kontrakt på øverste nivå etter å ha rykket opp foran årets sesong.

– Det er deilig å bli ferdig med det og se oppover på tabellen. Vi er ikke vant til å styre kamper som vi gjør i dag. Jeg skulle gjerne sett at vi var mer presise i første omgang, og så åpnet kampen seg litt etter pause. En tett og jevn kamp, sa AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

Stillingskrig

Det var lenge en svært temposvak stillingskrig i Ålesund. Sandefjord gikk ut veldig forsiktig og var opptatt av å være kompakte defensivt. Det lyktes gjestene godt med, men en svak klarering fra keeper Jacob Storevik holdt på å forære AaFK en tidlig ledelse.

Han skjøt rett i Ebiye Moses og så ballen sprette tilbake mot mål. Heldigvis for ham gikk den en meter utenfor.

Sandefjord begynte å yppe seg etter en drøy time. Mohamed Ofkir fyrte på direkten og tvang fram en kvalifisert redning fra Sten Grytebust. AaFK-keeperen kunne senere juble over å ha holdt nullen i sin 200. obligatoriske kamp for klubben (over to perioder).

Gjestene var plutselig livlige etter Ofkirs sjanse, men greide ikke å komme med en god nok offensiv etter baklengsmålet.

– Det er utrolig kjedelig og vanskelig. Jeg har ikke ord. Vi kommer hit og har planer om å gi alt, og så får vi en på trynet. Nå får vi prøve å se framover og ha en god treningsuke før en ny kamp, sa Ofkir.

Spøkelse

Seieren var Aalesunds andre på rad og tredje på lagets fire siste seriekamper. Lars Arne Nilsens menn er nå inne blant de ti beste på tabellen.

Det samme kan ikke sies om Sandefjord. Klubben har gått hele 88 dager uten å vinne i Eliteserien. I denne perioden er det blitt tre uavgjorte og ni tap.

Den elendige formen gjør at nedrykksspøkelset plager Sandefjord i sesonginnspurten. Laget ligger på kvalifiseringsplassen og er fem poeng bak HamKam på trygg grunn. Det er like stor avstand ned til Kristiansund og Jerv under streken.

Aalesund har igjen kamper mot Kristiansund (b), Lillestrøm (h) og Tromsø (b), mens Sandefjord skal møte HamKam (h), Molde (b) og Haugesund (h).