I en pressemelding opplyser Hurtigruten at de hadde en vekst på 42 prosent i 2015. Dette er det beste driftsresultatet selskapet har hatt noensinne.

- Vi har hatt positive driftsresultat i hvert kvartal gjennom 2015. Det sterke resultatet viser at fornyelsen av Hurtigruten var nødvendig. Aldri har interessen for å reise med oss vært større, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Driftsresultat på 923 millioner kroner

Driftsresultatet for 2015 er 923 millioner kroner i 2015. I 2014 var resultatet 652 millioner kroner.

- Vi har lykkes med interne omstillinger, samtidig som vi har satset hardt på innovasjon og utvikling av nye produkter som satsingen på lokalmat og aktive reiseopplevelser, sier Skjeldam.

Utflukter

Ombordsalget har hatt en vekst på 13 prosent, opplyser de i pressemeldingen. Samtidig har de hatt en rekord på antall utflukter, som utgjør totalt 224 millioner kroner.

- Muligheten til å kapre større deler av det globale markedet innen opplevelsesturisme har aldri vært større. Hurtigrutens vekst bidrar til å skape et nytt marked for lokale turoperatører. Potensialet for ytterligere verdiskaping langs kysten må ikke undervurderes, sier Skjeldam.

LES OGSÅ: Skal selge Nord-Norge i sør

Det er stadig flere fra Norden som velger å reise med Hurtigruten, ifølge pressemeldingen. Dette markedet har vokst med 22 prosent. I det amerikanske markedet var det en vekst på 10 prosent, og i det de omtaler om det nye globale markedet, som inkluderer Kina, så man en vekst på på 17 prosent.