Paret Marianne Smevik (26) og Kennet Jensen (29) har nylig kjøpt bolig i Hummervegen på Strandfeltet. Mandag skulle de få boligen overlevert, men lite visste de at de fikk overlevert bolig nummer 50. Byggmesteren Tromsø AS hadde nemlig gjort i stand en stor markering.

– Det første som møtte oss i innkjørselen var en masse folk og en person som kom dansende med en høyttaler på skulderen. Han stoppet rett foran bilen vår og vi skjønte ikke helt hva han ville. Vi ble tatt litt på senga og var usikker på om alle folkene i innkjørselen var der for oss, forklarer Marianne Smevik som er førstegangskjøpsende sammen med Kennet Jensen.

Markering

Byggmesteren Tromsø og feltutbygger Barlindhaug har jobbet sammen med utbygging av til nå 50 ferdigstilte boenheter på Strandfeltet og ville markere det runde tallet. Om lag 40 personer fra Byggmesteren hadde fylt innkjørselen til boligen med fakler, dans og musikk, samt ei stor bløtkake som sto klar til paret. Det hele ble holdt hemmelig for boligkjøperne.

– Grunnen til at vi markerer dette er fordi det er bolig nummer 50 og vi tenkte at det var en fin anledning til å feire litt, forklarer Trygve A. Wedset, salg- og markedsansvarlig i Byggmesteren Tromsø.

– Unikt naboskap

Mye arbeid ligger bak arbeidet for å få ferdigstilt 50 boenheter og det er ikke bare kundene det ble gjort stas på mandag.

– Vi markerer dette også for dem som har jobbet i feltet her. Det er mange som er involvert, sier Trond Petter Robertsen, prosjektleder i Barlindhaug.

Barlindhaug gikk løs på prosjektet på Strandfeltet i 2010 og Robertsen forklarer at salget av boliger i området har gått bra.

– På det tidspunktet ble det nesten ikke solgt boliger i Tromsø, men vi kom i gang til tross for dette. De som flytter til Strandfeltet får et naboskap som er unikt fordi det er stort sett familier i samme livsfase som bosetter seg her, sier Robertsen.

Det heldige paret som fikk bolig nummer 50 sier seg enig med Robertsen sitt utspill.

– Vi valgte å kjøpe i dette nabolaget fordi vi har hørt mye godt om området. Vi har to barn og vi ønsker at de får et nettverk her, sier de to som nå har fått nøkkelen til sitt nye hjem.

- Stor suksess

Terje Opland, megler i Eiendomsmegler 1, har solgt flere boliger ved Strandfeltet og han forklarer at det er et svært populært område.

– Utbyggingen av dette boligfeltet har vært en stor suksess. Vi har solgt ut alle eneboligtomter og vi har kun igjen en bolig der, forklarer Opland.

Han forklarer at han ble overrasket over de første boligtakstene på stedet.

– Det føltes litt spesielt å skulle verdivurdere et hus på Kvaløya til over fem millioner kroner da prosjektet startet, men nå er det mer vanlig i dette området. Vi ser at flere av boligene er verdt over syv millioner kroner, sier han.

TATT PÅ SENGA: Boligkjøperne Marianne Smevik (t.v.) og Kennet Jensen ble tatt på senga da de skulle få overlevert sin bolig på Strandfeltet. Her er de sammen med Trond Petter Robertsen (t.h), prosjektleder i Barlindhaug, og Trygve A. Wedset, salg- og markedsansvarlig i Byggmesteren Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen
OVERRASKELSE: Trygve A. Wedset i Byggmesteren Tromsø klarte å overraske de som fikk overlevert bolig nummer 50 på Strandfeltet mandag. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen