I 2010 begynte Kristian Støback Wilhelmsen på jusstudiet ved UiT, men i 2013 tok han ut to års permisjon for å fokusere på politikken.

– Den eneste konkrete planen jeg hadde før jeg ble spurt om å stille som ordførerkandidat var egentlig å plukke opp trådene og ta igjen det jeg har gått glipp av på universitetet. Når valget ble som det ble, så vil jeg bruke de neste tre årene på å fullføre utdannelsen, sier han.

Gleder seg

Wilhelmsen begynner allerede i høst med studiene, og er klar på at det blir litt av ei omstilling.

– Det er klart. Det er to år siden jeg studerte, så det blir nytt, men jeg gleder meg veldig og ser fram til å fortsette, sier han.

Men først har Wilhelmsen unt seg et lite pust i bakken etter en intensiv valgkamp.

– På lørdag reiser jeg til Tyrkia for å feire mammas 60-årsdag, forklarer han.

Les også: Fra vaktbikkje til maktbikkje

Mer politikk

Valgnederlaget og studiene betyr dog ikke at Wilhelmsen er ferdig i politikken.

– Det blir nok en god del politikk i tillegg til studiene, både i kommunestyret og som nestleder i lokalpartiet og vara i Stortinget.

Hele Wilhelmsens politiske karriere har Høyre sittet i posisjon. Nå er realiteten en annen.

– Det blir en ny opplevelse å sitte i opposisjon. Det er noe jeg aldri har opplevd, og det byr nok på nye typer utfordringer. Jeg tror det blir morsomt – uansett om vi er i posisjon eller opposisjon vil jeg jobbe for å gjøre Tromsø bedre, forklarer han.

Les også: Blankt flertall for Røymo

– Artig kveld

Til tross for at de borgerlige på mandag mistet makten i Tromsø, synes Wilhelmsen valgdagen var artig.

– Det var en kjempekveld. Vi hadde en god fest. Jeg føler vi har gjort en god valgkamp der flere har gjort en god jobb og ikke gitt seg selv om meningsmålingene var dårlige, utdyper han.

Wilhelmsen medgir imidlertid at det var skuffende at partiet ikke oppnådde dets ambisjoner.

– Jeg ga ikke opp før tallene fra de store valgkretsene tikket inn. Jeg trodde det kunne snu, men måtte til slutt innse at selv om vi klatret, ville det ikke være nok.