Tirsdag klokken 14.00 åpnet kommunen «Småjobbsentralen» for sommeren. Der kan ungdommer mellom 14 og 17 år melde sin interesse for ulike mindre arbeidsoppdrag.

16 år gamle Thea Sofie Sørensen er bindeleddet mellom dem som etterspør hjelp, og de som kan løse oppdragene.

– Jeg har en jobbtelefon og en bok hvor jeg holder oversikt og noterer ned viktig informasjon. Det som skjer er at jeg blir ringt av voksne som har jobber de ønsker hjelp med, skriver det ned, før jeg så spør ungdommer om de har mulighet til å ta jobben. Om de kan, sender jeg dem nummeret til de voksne. Det er min del av prosessen, forklarer hun.

– Trenger bare telefonen

Det er 16-åringens første år i jobben.

– Egentlig føler jeg ikke noe særlig stort ansvar eller stress. Pr. nå er det ikke så veldig mye trafikk, men på én dag har vi allerede 20 ungdommer som har meldt seg inn, så det er bra.

Alt Sørensen trenger for å gjennomføre jobben er telefonen og noe å skrive på, som betyr at hun ikke er bundet til en kontorpult.

– Det er ganske fint. Jeg jobber både hjemmefra og på rådhuset, men kan egentlig være hvor som helst. For eksempel når det er fint vær, er det godt å ikke måtte sitte inne hele dagen, sier hun.

– Kult å jobbe i kommunen

Selv om Sørensen bare har to dager bak seg i jobben, har hun allerede fått flere gode tilbakemeldinger.

– Foreldrene mine sier det er kult at jeg jobber i kommunen, og jeg har flere venner som snakker om å melde seg inn selv. Da hjelper jeg dem med å få jobber i ferien, og de hjelper meg med å skape mer trafikk.

Kommunen har driftet «Småjobbsentralen» på sommeren i ti år. Likevel er det ikke alle som har fått med seg at tilbudet eksisterer.

– Skal jeg være ærlig så visste jeg ikke om det før jeg fikk jobben, sier Sørensen og ler.