«Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Jan Arve/kebabkongen/professoren dessverre gikk ifra oss i dag. Han satt utrolig stor pris på alle kundene han serverte i nærmere 30 år», skriver familien på kebabvognas Facebook-side onsdag kveld.

– Han levde for jobben

Til iTromsø forteller kona og daglig leder i Good Food, Britt Sortevik, at familien alltid vil minnes Jan Arve som smilende og glad.

– Han var sprudlende, kjærlig, omtenksom og varm, tilføyer Christina Sortevik, Jan Arves datter.

– Ja, også var han veldig glad i å være på jobb, møte folk og snakke med kundene som kom innom. Han elsket å slå av en prat, sier sønnen, Daniel Sortevik.

– Det var nesten sånn at han var mer fokusert på å snakke med folk enn å lage maten, skyter datteren spøkefullt inn.

Alvoret setter seg igjen.

– Han levde for den jobben. Det var babyen hans, sier Britt.

Jan Arve Sortevik var først selger for en dekkforhandler, før han slo seg opp og bygde eget dekkutsalg på Skattøra.

– Vogna skal leve videre

På starten av 90-tallet tok imidlertid livet en ny vending.

– Da fant han ut at han skulle satse på mat. Det var litt av en omveltning, men vi prøvde oss nå på det og så hvordan det gikk. Det vokste bare mer og mer, og etter hvert fikk han bare et bedre og bedre omdømme, forteller kona.

Jan Arve satset med eget kebabsted på Veita og matvogn. Vogna er ennå i drift.

– Ja, han ble et skikkelig kjent fjes i byen. På Facebook-sida «Hjelp til nesten alt mulig i Tromsø» er det vogna hans du ser som hovedbilde. Han startet i det små, og klarte å lage noe fantastisk ut av det, sier Christina.

Familien sier at vogna inntil videre vil holde stengt.

– Vi vil gi beskjed når vi er klare for å starte opp igjen. Vi skal fortsette å drive vogna, det skal vi, sier Christina.

– Ja, det var han veldig opptatt av, legger moren til.

Ifølge familien utviklet Jan Arve krydderblandingen og dressingen til Good Food selv.

– Det var hans egen oppskrift, og den tar vi med oss videre, sier datteren.