– Jeg var ganske sikker på at det ville legge seg og er ikke overrasket, sier vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt Eirik Samuelsen.

På fredag og lørdag var det lenge usikkert på om snøen ville merkes også på Tromsøya. Den tvilen var borte for alle som så ut vinduet søndagsmorgen.

Samuelsen selv måtte kjøre på snølagte veier på vei til jobb, vel vitende om at han om ikke lenge ville få telefonen nedringt av byens to aviser.

– I morges da jeg kjørte lå det snø på hele veien, forteller Samuelsen.

– Hvordan har det seg at snøen nå kom til Tromsøya likevel?

– Det er den kalde vinterluften i kombinasjon med mye nedbør det. Vår forrige måling klokken 11 viste at det var snødd 3,6 cm, sier Samuelsen.

Og om du ikke har fått på vinterdekkene, oppfordrer meteorologen deg til å ordne det snarest.

– Jeg ville ikke kjørt uten vinterdekk nå for å so det sånn, sier Samuelsen.

HVIT: Kaiområdet på Prostneset ble sakte, men sikkert hvitmalt av den dalende snøen søndag. Foto: Lars Adrian Giske

Skiføret lar vente på seg

Flere steder i Troms og Finnmark kom det snø denne helgen, og meteorologen forteller at det ute i Balsfjord er kommet hele 22 cm.

I nærområdene er det nok på Kvaløya, hvor snøen får best feste forteller meteorologen. Likevel vil det gode skiføre fortsatt utebli en stund til.

– Langtidsprognosene antyder at det skal være mildt nå i hele langtidsperioden etter i dag. Det vil nok være minusgrader på natten, men snømessig ser det ikke bra ut på lang sikt.

– Det blir nok ikke gode snøforhold med det første, sier Samuelsen.

Alle toppturentusiaster må nok dessverre smøre seg med litt mer tålmodighet.