Hun har hostet og harket seg gjennom kulda de siste dagene. Og følte seg ikke helt bra da gjengen nådde DYE 3, en nedlagt amerikansk radarstasjon 2.500 meter over havet torsdag kveld.

- Alle treningstimene og forberedelsene vi har lagt ned har vært gode å ha i bunnen. Jeg har vært herja av en voldsom forkjølelse kvalme og tendens mot bihulebetennelse og nå hoste. Men jeg har hengt med, og formen har vært bra, tross alt. Konklusjonen er at jeg i alle fall er det mest forkjølte kvinnemenneske som har krysset Grønland. Det hjelper godt på med hjemmestrikka lester fra moder'n i soveposen om kvelden, skriver Mona i sin rapport fra Grønland.

Med rundt 20 minusgrader de siste dagene, har det vært en kald fornøyelse. Men når gruppa i går nådde halvveis og toppen, var det stor glede å spore.

- Vi er på det høyeste punkt på ruta, på 2500 meter. Vi har slått leir ved den forlattte amerikanske radarstasjonen DYE III. Bordet i messa stod dekket med servise og mat. Til og med et juletre stod pyntet i et hjørne. Vi er halveis over isbreen. Sensjasjonelt nok så vi en fugl som fløy rundt radarstasjonen. Formen og humøret til Ann Sissel er upåklagelig. Mona har hatt en heller dårlig dag med hoste og forkjølelse, skriver Ann Sissel Jenssen.

Fredag var det planlagt en rolig dag, før ferden fortsetter mot vest.

Ann Sissel Jenssen og Mona Mathisen jubler foran den gamle amerikanske radarstasjonen på Grønland.