Kraftsenteret på Campus har mye å tilby treningsglade studenter – men plass er mangelvare. 2.300 studenter bruker senteret, som i flere år har vært planlagt utbygd. Inntil nylig har det kun dryppet småpenger til nye Kraft II.

– Selve prosjektet vil koste rundt 100 millioner kroner, men nå har vi fått en god start med 7,6 millioner i tippemidler, sier styreleder Aleksander Helberg i Norges arktiske studentsamskipnad.

Trangt om plassen

Prosjektet har vært høyt prioritert blant søknadene, og blir tatt vel imot av senterets brukere.

– Slik det er nå, er det stappfullt og ingen ledig kapasitet. Det er ventelister og trangt om plassen i fellesarealene, sier leder av studentparlamentet, Daniel Hermansen.

I dag begrenses breddetilbudet av kapasiteten, noe man håper at Kraft II vil rette på.

– Målet er å samle alt av idrettsaktivitet for studenter her. Kraft II skal ha rom for alle, enten man driver ballspill, ski eller kampsport, sier Helberg.

Når prosjektet kan realiseres er fortsatt uvisst, for med 7,6 millioner er man langt unna en fullfinansiering.

– Vi vil være avhengig av gode hjelpere for å komme i mål. Men dette er likevel en gladnyhet. Det er den største tildelingen prosjektet har fått så langt, sier Helberg.

Prioriterer

Det er Troms fylkeskommune som tildeler tippemidler, og 34 millioner kroner er tidenes høyeste beløp fordelt til anlegg for idrett og fysisk aktivitet. Både kommuner og frivillige organisasjoner kan søke, og Tromsø kommune og idretten gjør sine prioriteringer i samarbeid.

– Det er umulig å prioritere alt, og lista blir satt opp ut fra hvor behovet er størst og hvor pengene vil komme flest mulig til gode, sier kommunaldirektør for næring, kultur og idrett, Stein Vidar Loftås.

Kraft II får 6 millioner kroner til å utvide flerbrukshallen og 1.635.000 kroner til ny aktivitetssal. Dette er den største tildelingen i år, og et stort løft for prosjektet.

– Vi håper å få spaden i jorda allerede neste år, og skal gjøre vårt for at Kraft II blir en realitet, sier Hermansen og Helberg.