Ikke bare er Kristian Andresen yngst av de 11 listetoppene foran årets valg – tre år yngre enn sin mye omtalte navnebror Støback Wilhelmsen i Høyre. Han er antakelig også den mest kjente av hele hurven.

Les også: Ho viste mæ brøstan på Facebook

Da NRK sendte tv-serien «Yttersia» i fjor ble nemlig Kristian raskt en skikkelig realitystjerne. Et saftig språk og «sommarøysk væremåte» bidro til at oppmerksomheten ble enorm.

– Det var veldig mye oppstyr. Det har vært en reise og en opplevelse for meg som jeg aldri hadde forestilt meg på forhånd. Jeg er jo bare en vanlig gutt, men etter serien skal alle komme og si hei til meg. Det er jo artig at folk kjenner meg igjen, sier Kristian.

Det er neppe noen ulempe når man skal inn i valgkampen. Det var tidligere i vinter ble 21-åringen kontaktet av Geir Finne i Kystpartiet.

– Han spurte om jeg kunne tenke meg å stå på lista. Jeg sa etter hvert ja til det. Jeg er jo fisker og Kystpartiet taler vår sak.

– Og vips så er du partiets ordførerkandidat?

– Ja, jeg skal vel prøve å få noen likes til partiet, smiler Andresen.

Investerer litt

Geir Finne, selv andrekandidat på listen, medgir at det er en liten sjanse å ta for Kystpartiet å satse på en så ung og urutinert listetopp.

– Det er litt spenstig, ja. Men vi har lyst å investere litt i Kristian. Han er en ung fisker og det har faktisk vært mangelvare i Kystpartiet. Han passer godt inn hos oss og vi håper å få fram et politisk talent, sier Finne, og tilføyer:

– Vi lot oss inspirere litt av Høyre. De tok sjansen på en ung ordførerkandidat og da må et lite parti som oss kunne gjøre det.

At Kristian Andresen til og med havnet på toppen av listen var mer tilfeldig. Men ikke helt.

– Vi har kumulert de fire øverste, som alle har litt forskjellig nedslagsfelt. Men det ble til slutt fristende å prøve Kristian på topp. Så får vi la velgerne avgjøre litt. Men jeg har tro på ham, sier Finne

Facebook-valgkamp

Kristian selv har vært på havet i tre måneder men har litt tid til overs nå. Det passer bra ettersom valgkampen nærmer seg. Skjønt Andresen har tenkt å gjøre det på sin måte:

– Jeg vet ikke hvor mye jeg skal stå på stand og be folk stemme Kystpartiet. Men jeg skal i alle fall skrive på Facebook og be alle stemme på meg. Det kommer jeg langt med, ler "Yttersia"-Kristian.

HOPPER I DET: Kristian Andresen, godt kjent fra tv-serien "Yttersia", er Kystpartiets ordførerkandidat foran høstens valg. Foto: Ronald Johansen
Foto: Ronald Johansen