Været i sommer har så langt vært skuffende og det er få folk å se ute på tur eller i Telegrafbukta. Markedssjefen i Aurora kino, ansatte i Alfheim svømmehall og pedagog på vitensenteret klager imidlertid ikke. De er alle enige i at det ikke er mangel på besøkende denne sommeren.

Økning

Aurora kino Fokus har hatt store besøkstall så langt denne sommeren, men oppgir ikke været som eneste årsak.

– Vi har hatt en økning i juni-besøk på 32 prosent i forhold til sommeren i fjor, sier Marion Røst Heimlund som er markedssjef på kinoen.

I tillegg til at de fleste prioriterer kino i dårlig vær fremfor solskinn, forteller Heimlund at filmene spiller en stor rolle.

– De store hollywoodfilmene kommer ofte om sommeren, og da er det mange som på forhånd har planlagt å se dem. Spesielt filmen «Minions» har hatt veldig mange besøkende, sier hun.

Frister

– Vi ser at besøkstallet her på Vitensenteret går oppover etter skoleslutt, og det er vanligvis mest folk når det er dårlig vær. Cruise-turismen gir også mange besøkende, sier pedagog på vitensenteret, Hedinn Gunhildrud.

Han forteller at de tilbyr mange forskjellige sommeraktiviteter nå i det dårlige været. Blant annet har de forskjellige eksperimenter, filmvisninger og kjøkkenkjemi på våtlabben.

Gratis svømming

Endre Falck Mentzoni er ansatt på Alfheim svømmehall og merker at bassenget har mange besøkende i det dårlige sommerværet.

– Som alltid er det gratis inngang for barn om sommeren, og det kommer veldig mange på grunn av det. Folk må jo gjøre noe når været er dårlig, og da er det fint å ha en svømmehall å komme til.

Forskjellen fra en sommer med fint vær er også tydelig på Alfheim.

– Det var mange færre besøkende i finværet i fjor, og på det varmeste var det bare de mest beinharde svømmerne som kom for å presse noen meter, forteller Mentzoni.

FILMSOMMER: Marion Røst Heimlund forteller at sommeren er høysesong for storfilmene. Foto: Trond Tomassen
TAKKER IKKE NEI: Pedagog på vitensenteret Hedinn Gunhildrud sier ikke nei til dårlig vær. Foto: Trond Tomassen
FORNØYD: Endre Falck Mentzoni synes det er flott med en varm svømmehall i dårlig vær. Foto: Trond Tomassen