– Det er ofte slik at man opplever at tildelingene går til barn og unge, idrettslag og foreninger for eksempel. Derfor er det ekstra hyggelig å få lov til å være med å dele ut penger til de som var med på å bygge dette Nord-Norge som vi bor i, sier banksjef for Sparebanken Nord-Norge, Lars Nymo Trulsen.

Etter å ha fått innvilget søknaden på 100.000 kroner, kan sykehjemmet endelig bygge lavvo.

– Jeg har alltid hatt lyst til at vi skal få til dette, men vi har ikke hatt midler til det. Derfor søkte jeg til denne stiftelsen, og da fikk vi hele beløpet, noe som er helt supert, sier trivselskoordinator Cecilie Olsen.

Godt forhold til naturen

Leif Andreassen og Karl-Arne Lorentzen er beboere ved Mortensnes sykehjem, og gleder seg til det blir lavvo.

– Jeg har ikke hørt noe beløp ennå, sier beboer Karl-Arne Lorentzen.

– Det er 100.000 kroner, sier Olsen.

– Det var jo flott, sier Lorentzen.

Andreassen har hatt et nært forhold til naturen gjennom jakt og trives godt ute.

– Det er flott å sitte rundt bålet, og det får vi jo sjansen til nå. En stor lavvo blir fint, kanskje vi kan spille litt fotball utenfor, sier Andreassen med et smil.

Får brukt arealet

Formålet med å bygge en lavvo er for det sosiale, og at det skal gå an å være ute hele året. Et av håpene er at bruken av lavvoen kan sette i gang minner, og det blir gode historier rundt bålet.

– Det er mange her som har et nært forhold til naturen, til friluftsliv og som har vært på jakt. Og det er mange som liker å sitte rundt et bål å drikke kaffe, forklarer Olsen.

På grunn av at mange har dårlig helse er det viktig at lavvoen blir liggende nær sykehjemmet. Samtidig vil lavvoen være et hyggelig sted som pårørende kan bruke.

– Den vil ligge på haugen rett utenfor sykehjemmet. Vi har en liten skog der som begynner å bli igjengrodd, så vi får brukt arealet, sier Olsen.

Vil komme i gang

For å bygge lavvoen vil sykehjemmet bruke Arbeidsprosjekt Slottet som er et samarbeidsprosjekt mellom Omsorgstjenesten Langnes og bydrift i Tromsø kommune.

– Vi håper at den kan bygges så fort som mulig, så vi kan ta den i bruk, sier trivselskoordinatoren.

En fornøyd gjeng foran der lavvoen vil bli satt opp. Fra venstre: Karl-Arne Lorentzen, Lars Nymo Trulsen, Leif Andreassen, Cecilie Olsen og Sigurd Simonsen. Foto: Nora Lervik
Det ble kakefeiring når sjekken ble levert til sykeheimen, hvor blant annet avdelingsleder Elin Kiil var til stede. Foto: Nora Lervik