Mange har latt seg røre av historien om de to brødrene som begge er rammet av samme fatale genfeil. Karianne Lilleng ønsker nå å samle inn penger til gutten.

På lørdag vil Lilleng og hennes medhjelpere selger unna store lass med brukte klær, sko og annet som hører med, i andre etasjen på Veita. Årets versjon av «Skrot Gir Mot», er en videreføring av suksessen fra i fjor. Det hele startet med at Lilleng ville samle inn penger til hennes hjertesak, kreftforskning. Da reiste hun rundt til folk og hentet klær som de ikke lenger trengte eller hadde behov for, og solgte dem videre. I fjor samlet hun inn rett i underkant av 7.000 kroner, og med ny sak og nye plagg håper hun å samle inn enda mer i år.

– Jeg har ikke en fjerneste anelse på hvor mye klær vi har samlet inn nå, men det er en del. Vi tok også vare på det vi ikke fikk solgt i fjor, så vi har et veldig godt utvalg, sier Lilleng og fortsetter:

– Årets sak er litt mer «risky» fra min side siden pengene går til en privat familie. Likevel har den saken truffet meg, og mange med meg og vi ønsker å hjelpe dem med hva enn vi kan bidra med. Jeg håper vi får inn 10.000 kroner siden det er på en lørdag i år.

God sak

Familien hun snakker om er familien Aagensen. De to minste sønnene i familien har fått diagnosen MLD og gjennomgår nå behandling i Danmark og Italia. Lilleng forteller at familien er svært begeistret for støtten.

– De ble ganske paff når jeg sa at pengene fra årets «Skrot gir Mot» skulle gå til dem, men etter å ha møtt dem tror jeg knapt det fins en familie som fortjener pengene mer. Begge har sønnens helse som fulltidsjobb, så jeg tror hva enn vi kan bidra med vil komme godt med, sier Lilleng.

Vil fortsette

Lilleng bruker ferien sin på å samle inn penger til andre.

– Jeg håper å kunne fortsette med dette. Jeg har utrolig mye energi og overskudd, så jeg liker å ha prosjekterer. Hvilken sak det blir til neste år har jeg ikke bestemt, men jeg vil gjerne fortsette med dette. Det er så lett å gjøre dette når man får så mye hjelp og støtte fra andre, smiler Lilleng.

De nominerte til prisen er:

Ruben Yttergård Jenssen

Bjørn Steinar Johansen

Finn Arve Sørbøe

Ragnar Olsen

Kate Eines

Sally Parkinson

ASVO

Jonny Hansen

Roshild Jensen

Karianne Lilleng