– Forliksklagen ble tatt ut i dag, opplyser hennes advokat Linnea Tereza Karlberg til VG.

I klagen ber de om oppreisningserstatning på inntil to millioner kroner for æreskrenkelser.

I desember i fjor anklaget Jens Edvin Andreassen Skoghøy offentlig ekskona Nataliia Skoghøy for å ha forgiftet ham. Saken ble etterforsket, og politiet henla den på bevisets stilling.

Hun har hele tiden nektet for å ha forgiftet ham.

– Jeg har ikke forsøkt å forgifte mannen min, sa hun i et intervju med VG.

Advokat Karlberg trekker frem at saken er spesielle nettopp fordi Skoghøy var høyesterettsdommer.

– I denne saken har du en person som har som heltidsjobb å jobbe med loven, og kjenner til eller burde kjenne til grensene (når det gjelder æreskrenkelser, journ.anm.), så du kan ikke skylde på rettsuvitenhet eller ubetenksomhet, du er en person som burde kjenne retten godt og gjøre gode vurderinger, sier hun.

VARSLET SØKSMÅL: Nataliia Skoghøy – her sammen med sin advokat Linnéa Tereza Karlberg – har varslet søksmål mot eksmannen, Jens Edvin Andreassen Skoghøy. Foto: Tore Kristiansen / VG

VG har kontaktet Skoghøy, men foreløpig ikke fått noen kommentar til forliksklagen som nå er sendt inn.

Han har tidligere sagt til VG han ikke har planer om å hyre inn advokat. Dersom han må møte ekskona i retten, ønsker han å representere seg selv.

Han var tydelig på at han kommer til å avvise erstatning da han svarte på varselet om søksmål fra Nataliia Skoghøy og Danielsen & co.

– Det er helt klart at formålet er å skade meg i forsøk for å presse meg til å betale mer penger, men jeg er ikke så lettskremt, sa han da.

Når en forliksklage blir sendt, tar det ifølge politiet minst fire uker før den som sender klagen får svar fra Forliksrådet, der man enten innkalles til et møte dersom man er uenig med hverandre, eller med en kopi av motpartens svar dersom vedkommende er enig.

Slutter som høyesterettsdommer

I april ble det kjent at Jens Edvin Andreassen Skoghøy (68) fratrer stillingen som høyesterettsdommer.

Høyesterett opplyste at Skoghøy får en engangsutbetaling på 3,6 millioner kroner før skatt.

Det for at han ikke skal bli økonomisk skadelidende ved å slutte før pensjonsalder.