Kræmer-Andressen fikk i mars beskjeden om at hun hadde beinmargskreft – en uhelbredelig krefttype. Tirsdag kveld gikk hun bort med sine nærmeste rundt seg.

Offentliggjøringen skjer i samråd med familien.

foto
Helle Feldt Kræmer-Andressen Foto: Håkon Steinmo

Som følge av kreftbeskjeden ble bryllupet med samboer Lars Petter Andressen satt til i mai. For én måned siden giftet hun seg dermed med sin Lars Petter, som har en sentral rolle i Tromsø IL. Bryllupet sto i Ishavskatedralen, med hele klubben til stede, og paret var også åpen om det som hadde skjedd overfor omverdenen. Paret har også to barn.

– Brutalt revet vekk fra oss

– Det er med stor sorg at vår kjære Helle ble brått og brutalt revet vekk fra oss i går kveld. Hun ble akutt syk etter en behandling. Vi var klare til å bekjempe kreften sammen i mange år fremover, men dessverre ble det ikke slik. Vi er uansett utrolig takknemlig for den tiden vi fikk med henne, sier Lars Petter Andressen i en uttalelse til iTromsø.

Øyvind Alapnes, daglig leder i TIL, sier at klubben nå er i sorg.

Alapnes forteller at spillerne fikk beskjeden om dødsfallet før de satt seg på bussen for å spille en cupkamp mot Skjervøy onsdag kveld.

foto
Det flagges på halv stang på Alfheim onsdag. Foto: Tromsø IL

TIL-spillerne i sorg

– Vi skal spille for Helle, Lars Petter og familien. Det er en dypt preget spillergruppe som er på tur dit. Helle har vært nært klubben i mange år, og det setter sine spor. Vi flagger på halv stang på Alfheim i dag, sier Alapnes.

I tillegg skal spillerne ikle seg sorte sørgebånd under cupkampen i kveld.

– Vi har forsøkt å støtte dem så langt som det var mulig, og alle var med i kirka da de giftet seg. Men ingen var forberedt på dette, sier Alapnes til iTromsø.

Helle Feldt Kræmer-Andressen jobbet som tannlege i Tromsø. Hun var tidligere idrettsutøver og spilte i toppserien for Fløya. Hun etterlater seg ektemann Lars Petter og sønnene Aksel (1) og Kasper (3).

iTromsø omtalte historien hennes i mai, da hun giftet seg med Lars Petter.

– Vi skal ha det fint uansett

De to var begge en del av fotballmiljøet, og visste om hverandre. På samenes nasjonaldag i 2016 spurte Lars Petter henne om hun ville være med på skitur.

Etter skituren var det dem, ganske så selvfølgelig. To år senere kom første gutten, Kasper. To år etter kom nummer to, Aksel.

Men i mars i år tok livet en ny vending. En vond rygg Helle hadde slitt med en stund, som man trodde var en konsekvens av to keisersnitt og småbarnslivet, viste seg å være beinmargskreft.

– Da jeg ble syk, tenkte vi at det var lurt å gifte oss så fort som mulig. Vi kjente på at det var en trygghet med tanke på rettigheter i forhold til ungene våre og hverandre. Og så er det jo noe vi hadde snakket mye om før jeg ble syk også, å gifte oss, sa Kræmer-Andressen til iTromsø i mai.

Hun fortalte at det var i mammahjertet kreften rammet hardest.

– Jeg har selvsagt dager der jeg er mer lei meg enn andre, og syns at det er så urettferdig. Det er i mammahjertet det gjør mest vondt. Men så har jeg jo Lars, og han forstår meg. Nå er livet slik det er, og vi skal gjøre det beste ut av det, vi skal ha det fint uansett, sa hun.