– Det er «svinglatt» nå. Folk som er ute og kjører må ta det forsiktig – og spesielt dem som kjører ned byens mange bratte bakker mot kryss, sier Kai Vidar Kristiansen.

Som driftsleder for offentlige veier i Bydrift har Kristiansen og hans ansatte det travelt, som følge av vinterens «comeback» med snø og nullføre på veiene.

Å strø veiene er ikke aktuelt under gjeldende forhold.

– Vi strør aldri når det snør. Det er bortkasta, da snøen etter kort tid legger seg igjen. Derfor brøyter vi heller, som vil skrape frem sanda som lå der fra før av, sier Kristiansen.

– Vi saltet enkelte bakker tidligere i dag. Dette er noe vi kun gjør i ekstremtilfeller, og temperaturen er nødt til å ligge rundt der den er nå, legger han til.

– Sto Bydrift klar til å omstille seg fra kosting til strøing og brøyting av veiene, eller har vinterens tilbakekomst skapt problemer?

– Vi vet hva som kommer, siden vi følger godt med på værmeldingene. Vi omstiller oss på et øyeblikk. Det er bare å kjøre kostebilene inn i varmen, og brøytebilene ut i snøen, sier Kristiansen.

Driftslederen påpeker at alle brøytemannskaper har vært ute siden klokka seks i dag, og de kjører til klokka ti i kveld.

– Prognosene viser at vi får det sammen været frem til lørdag. Da blir det litt mildere, men vi vet fortsatt ikke om nedbøren vil komme i form av regn eller snø.

Tromsøværinger som lurer på når akkurat deres gate blir brøyta, må belage seg på å vente på tur.

– Vi brøyter skoler og barnehager på morgenen, og prioriterer ellers primært busstraséer og hovedfartsårer. Brøyting av veiene der det er bebyggelse tas etter at dette er ferdig, sier Kristiansen.