Kommunestyret debatterte områdereguleringsplanen for Templarheimen i sitt møte onsdag.

Det er fortsatt ikke enighet mellom skimiljøet som har anlegg på Templarheimen og kommunen. Derfor kom de styrende partiene med et tilleggsforslag til reguleringsforslaget.

- Vi vedtar at kommunen skal komme til enighet med skimiljøet, og at kommunen skal stå for alle kostnader for å løse problemene på Templarheimen, sier Heitmann.

Det betyr i klartekst at planene på Barents Arena på Grønnåsen parkeres for godt.

- Det er et godt forslag. Det gir en god løsning, og vi får en permanent løsning som verner Tromsømarka på Grønnåsen, sier SVs Ingrid Marie Kielland.

Jarle Heitmann sier til iTromsø at det er viktig at kommunestyret fatter et vedtak som gir klarhet til både skimiljøet og byrådet om at man ønsker en permanent løsning på Templarheimen.

- Grønnåsen-alternativet er politisk vanskelig å få til, så da er det like greit at vi er realistiske og sier at Templarheimen er det man har å forholde seg til, sier han

Ikke realistisk

Han sier at det er viktig å avkrefte at det finnes flere valg.

- Om det er noen som tror at man kan velge mellom Grønnåsen og Templarheimen, så er det ikke slik, sier han.

Ingrid Marie Kielland sier at Grønnåsen er urealistisk som alternativ.

- Det er et alt for stort inngrep i Tromsømarka. I tillegg så vil det kreve en alt for stor investering å få det realisert, sier hun.

Kielland mener at å få etablert et parmanent konkurranseanlegg for skiskyttere og langrennsløpere på Templarheimen er langt mer spiselig.

- Ikke minst fordi vi allerede vil ha omfattende byggeaktivitet i området og at vi vil kunne redusere kostnadene for å flytte skianleggene samtidig som dette foregår, sier hun.

Dette falt imidlertid ikke i god jord hos alle.

Høyres idrettspolitiske talsmann, Tormod Ingebrigtsen, mente at en slik konklusjon er for tidlig å fatte.

Lagt ned mye arbeid

- Det er uheldig når man ser på hvor mye arbeid som allerede er lagt ned i Grønnåsen. Blant annet er det planer om å etablere løyper av FIS-standard - det er sågar satt løyper, sier han.

Han sier at Høyre ikke vil droppe planene på Grønnåsen, selv om det per i dag er politisk flertall for å få til en permanent løsning på Templarheimen.

Han oppfordrer skimiljøet i byen om å bestemme seg for hvor man vil ha sitt hovedanlegg på Tromsøya.

- Om de går for Grønnåsen støtter vi dem, men om de er fornøyd med en løsning på Templarheimen, vil vi i Høyre ikke tvinge på dem et idrettsanlegg, sier Ingebrigtsen.

Nærmer seg avtale

Sandra Borch fra Senterpartiet er også kritisk til at Grønnåsen-alternativet droppes samtidig som det føres forhandlinger med ski- og skiskytterklubbene.

- Jeg tror at det vil komme som et sjokk på skiidretten. De fikk tilsendt forslaget i går, sier hun.

Brage Larsen Sollund, byråd for idrett, sier at man har gått langt i å tekkes skimiljøet, og at det er et avtaleutkast som har bunn i lange forhandlinger og flere befaringer i området.

- Vi gir dem faktisk bedre anlegg enn de har i dag. Skiskytterne får eksempelvis muligheter til elektroniske blinker og de får utvidet antall skytebaner med fire, sier Sollund.