Politiet har mottatt melding om en bombetrussel mot et Norwegian-fly på Tromsø Lufthavn.

Det skal ha kommet fram opplysninger om et bilde med tekst som omhandlet et en bombe var formidlet til en tilfeldig passasjer om bord, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen forteller at passasjerene på det aktuelle flyet, en Norwegian-maskin som skulle til Las Palmas på Gran Canaria, er evakuert ut av flyet og ivaretas etter beste evne i terminalen.

– Nå må vi avvente og se hva politiet vil gjøre videre. Jeg regner med man vil være nødt til å gå gjennom maskinen og kanskje også gjøre undersøkelser blant passasjerene. Jeg håper at de kommer seg videre så snart som mulig, sier Schrøen.

Det var 162 passasjerer om bord i flyet da trusselen ble kjent.

Operasjonsleder Beate Helberg forteller at politiet har kommet i kontakt med vedkommende som sendte det aktuelle bildet, som var en av passasjerene om bord.

– På bakgrunn av det vi vet om situasjonen, etter å ha vært i kontakt med vedkommende, så vurderer vi det slik at dette ikke har vært ment som en reell trussel og at det heller ikke er grunn til å tro at det er noen bombe om bord, sier hun.

– Like fullt er det en sak som er alvorlig og får store konsekvenser. Vi vil følge den opp, legger hun til.

Passasjer om bord sendte bildet

Ifølge Helberg hadde bildet et slikt innhold at politiet skjønte at det sannsynligvis ble tatt om bord på flyet. Bildet ble ikke sendt til spesifikke personer, men ble gjort tilgjengelig via såkalt airdrop til personer i nærheten.

Pressevakt i Norwegian, Silje Glorvigen, forteller at de jobber med å skanne all bagasje som var om bord i flyet nå.

– Vi satser på at flyet vil være i lufta om en times tid, så hendelsen har medført noen forsinkelser, men flyet vil altså gå til Las Palmas som planlagt, sier hun.

Klokken 10.04 opplyser iTromsøs fotograf på stedet at passasjerene nå har begynt å boarde flyet.

Operasjonsleder Beate Helberg forteller at passasjeren som sendte bildet ikke fikk være med da flyet lettet fra Tromsø lufthavn.

Flere lignende hendelser

Hendelsen i Tromsø er bare den siste i en rekke av lignende hendelser, både i Europa og USA.

Fredag denne uken ble et fly fra Praha evakuert og gjennomsøkt ved Eindhoven lufthavn i Nederland. Også der hadde en passasjer delt et bilde via airdrop med en tekst om at det var en bombe om bord.

Det samme skjedde tidligere på fredagen i Texas, der en passasjer om bord på en American Airlines-maskin mottok et bilde via airdrop hvor det sto «I have a bomb would like to share a photo».