– Når det er sånt vær må man jo gå på ski, sier Agnes Tryggstrand og smiler.

Torsdag er det kort og godt fint vær med sol fra skyfri himmel i Tromsø, og pensjonisten er blant dem som nyter godværet i langrennsløypa, like ved Prestvannet på Tromsøya.

Hun har gått tre kilometer på ski fra Utsikten, men velger nå å snu.

– Det var veldig kald motvind, så det var ikke noe særlig. Men nå blir det bedre, smiler hun.

FINT MEN KALDT: Agnes Tryggstrand nøyer seg med seks kilometer på ski, torsdag. Foto: Ronald Johansen

– Kan bli snømåking

Men det spørs om vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Marek Ratajczak er enig. Han ser nemlig at det er ligger mye bygevær og lurer rett utenfor kysten av Tromsø.

– Spørsmålet er hvor det legger seg i løpet av kvelden og natta, hvor langt inn på kysten det kommer. På yttersida blir det i alle fall en ny runde med ganske kraftige snøbyger, og kanskje stiv og sterk kuling også, sier han.

Samtidig tror han snøbygene vil dø så snart de treffer land.

– Det er sånn det vil holde på hele dagen i morgen også, med snøbyger ute på kysten, og et skarpt skille ett sted. Men vi er usikre nøyaktig hvor det legger seg. Det kan bli fint, men det kan også bli en ny runde med snømåking, sier han om fredagen.

MANGE: Mange turgåere og enda flere valgte å gå på ski i Tromsømarka, torsdag. Foto: Ronald Johansen

Hissig rakker

Meteorologen er også usikker på hvordan lørdagen blir for folk i Tromsø.

– Slik prognosene er nå ser det ut til at det meste av Troms får vind fra øst og sørøst. Og da vil det jo bli et ganske bra vær, men det er samtidig et lite, hissig lavtrykk som holder på å bygge seg opp utenfor kysten her. Så jeg er veldig usikker hvor det lavtrykket ender opp og hvor man faktisk får det.

Dreier været lenger nord kan det nemlig fort bli snøbyger.

– Det er bare for folk å følge med videre i morgen også, da vet vi mer sikkert, sier han.

Holder seg kjølig

Søndagen fortsetter med usikre værprognoser. Men fortsatt vil den kalde lufta som har regjert byen de siste dagene, være et faktum.

– Snøbygene vil fremdeles ligge ute i havet og det blir vind fra øst og nordøst. Det betyr at bygene antakelig holder seg der ute, og vi kan få en ganske fin dag. Men igjen, her er det en viss usikkerhet, poengterer han.

Torsdag morgen hadde værstasjonen på toppen av Tromsøya hele 12,4 minusgrader.

– Det er ganske kjølig til å være i slutten av mars. De neste dagene vil vi kunne få ned til minus ti grader om natta, avslutter han.