Rett før klokken 03.00 natt til tirsdag opplyste politiet i Troms på Twitter at brannmannskapene hadde fått kontroll over brannen.

– En person er brakt til legevakta for sjekk, etter å ha pustet inn røyk. Øvrige evakuerte er innlosjert på hotell. Brannen vil etter hvert bli gjenstand for videre etterforskning, skriver politiet.

Utrykningsleder i brannvesenet, Kjetil Valen, fortalte til iTromsø at personen som bodde i den overtente leiligheten ikke var hjemme da brannen brøt ut.

– Han savner katten sin. Den er ikke gjort rede for, og var hjemme alene. Det er galt nok det, sier han til iTromsø.

Valen er selv på stedet natt til tirsdag og deltar aktivt i slukkearbeidet.

Utrykningsleder Kjetil Valen forteller til iTromsø at vedkommende som bor i leiligheten ikke var hjemme da brannen brøt ut, men at husholdningens katt skal ha vært i leiligheten. Den er ikke gjort rede for. Foto: Ronald Johansen

51 evakuerte

Politiet fikk melding om brannen klokken 23.33, opplyser operasjonsleder Rune Nilsen til iTromsø. På Twitter opplyser politiet at totalt 51 personer er evakuerte fra 19 boenheter som følge av brannen.

– De evakuerte blir tatt hånd om av Tromsø kommune. Alle får tilbud om innlosjering på hotell. Noen av dem velger naturlig nok å heller dra til familie eller venner, sier Nilsen til iTromsø.

Nødetatene arbeider på spreng for å slukke brannen i Hamna natt til tirsdag. Boligen og naboboligene er evakuerte. Foto: Ronald Johansen

Boligen er overtent. Utrykningsleder Kjetil Valen i brannvesenet forteller til iTromsø at nordveggen på boligen har falt ut etter en eksplosjon. Han antar at det kan dreie seg om en røykgasseksplosjon.

– Hele veggen mot nord har kommet ut, sier han.

Begrenser skadene

Brennvesenet arbeidet natt til tirsdag med å begrense skadene til leiligheten der brannen startet, naboleiligheten og en kjellerleilighet. Røykdykkere fra brannvesenet har hugget seg gjennom taket fra naboleiligheten for å få tilgang, opplyser Valen.

Utrykningslederen forteller om store materielle skader, på grunn av brann, røyk og vann fra slukkingsarbeidet.

Ifølge operasjonsleder Rune Nilsen i politiet er det like etter midnatt ingenting som tyder på at det befinner seg noen inne i selve bygningen som brenner, men han understreket da at de fortsatt var i en kartleggingsfase.

110-operatør Klaus Arne Lorentsen forteller til iTromsø at de har rykket ut til Hamna med alt av tilgjengelig mannskap og en rekke kjøretøy, deriblant lift og to tankbiler.