Teatersjef Iren Reppen presenterte i dag programmet for våren 2012 på Hålogaland Teater. Foto: Helge Matland

Med titler som «En Folkefiende», «Grensen» og «The Black Rider» på plakaten har det vært mange utsolgte forestillinger ved teateret i 2011. Det er også en av årsakene til at HT og teatersjef Iren Reppen er nominert til Årets tromsøværing.

Ettertraktet teater

– Det er kjempehyggelig, fordi vi er jo opptatte av å være et teater for byen og landsdelen. Jeg er stolt av teateret og det vi har oppnådd dette året, sier Iren Reppen før hun legger til:

– Men jeg tror nok Sigurd Rushfeldt kommer til å gruse oss!

For Reppen er det en glede å være sjef for et teater som er så populært, og som har så mye interesse rundt seg fra alle hold.

– Å hente kompetanse til å jobbe ved teateret har jo vist seg å være enkelt, fordi det er så mange som søker seg til oss, sier hun.

Iren Reppen nøler med å plukke ut høydepunkter fra året som nå går mot slutten.

– Man skal jo ikke elske noen av sine barn mer enn andre, men jeg må jo si at «The Black Rider» ble en overveldende positiv forestilling. Der hadde vi en veldig sammensatt type kompetanse på scenen – og resultatet ble fantastisk, sier hun.

Stor respons

Teateret har allerede presentert vårprogrammet for 2012, og det er mye spennende i vente.

– Vi har fått enorm respons på programmet, og vi skal jo i tillegg til alt annet sette opp «Les Misérables » til høsten. Det er mange gode bidragsytere i byen som gjør at vi kan sette opp en så stor forestilling, og det er utrolig artig, sier hun.

2012 blir også siste året som teatersjef for Reppen, og hun har allerede kjent på følelsen av at det blir trist å forlate.

– Jeg legger mye følelser inn i året vi nå står foran, kanskje fordi jeg vet det er mitt siste som teatersjef. Men jeg er utrolig glad for at jeg tok denne utfordringen, og at jeg har fått jobbe med så mange fantastiske folk her. Jeg har utvilsomt god tro på fortsettelsen for teateret, konkluderer Iren Reppen.