Etter at barnetoget avsluttet på Stortoget, spilte Sør-Tromsøya skolekorps for de mange oppmøtte tromsøværingene. Årets hovedtale var ved Jan Frode Jansson.

Like etterpå hadde hundrevis av store og små samlet seg i skolegården ved Kongsbakken før avmarsjen til Småbarnstoget.

Helt i hundre

Blant de som var svært klare for å gå i tog, var Johanne Olsen med sønnen William Haugen Hansen (4) og barnehagekompis  Nathaniel Hansen (5) i Soldagen barnehage.

- William har vært helt i hundre i hele dagen, forteller Olsen.

Mange av Tromsøs barnehager var representert i toget og det var stappfullt i skolegården ved Kongsbakken like før avmarsj klokken ett.

Vemodig marsj

Selv om 17. mai er en gledens dag, er det også noen som syntes det er vemodig å gå i årets Småbarnstog.

- Det er ufattelig trist at det er aller siste gang nå i år, sier forelder Frode Rasmussen,

Han og Nora Ramdal Rasmussen (2,5) skal nemlig gå i tog med resten av Åsgård barnehage, som er vedtatt nedlagt. De legger til at de synes det har vært en flott dag, men at det er trist at det er aller siste gang.

Se lesernes 17. mai-bilder

Rosaruss

Under fanen til Ekrehagen friluftsbarnehage kryr det også av maiglade barn. Her kunne man også finne Fredrik Angelsen (5) som hadde bestemt seg for å stille i komplett russedrakt i årets Småbarnstog.

- Han har kommet på det av eget påfunn, forteller pappa Werner Angelsen.

De gikk i toget sammen med Håkon Angelsen (2,5).

17. mai er en fin, men lang dag for mange, så Amalie Lorentsen (2) virker veldig glad for å kunne sitte på skuldrene til Anne Olsen. De, og resten av Bjørnebakken barnehage syntes det var en fantastisk dag for å gå i tog.

- I dag er det helt fantastisk vær, og med masse glade og blide unger, sier Olsen.

Karasjok-kofte

I følget til den samiske barnehagen Guovssahas var det flere barn i fargeglade kofter. Venninnene Mie Victoria (3), Maija (4) og Emilie (5) har alle på seg Karasjok-kofte.

Småbarnstoget gikk sin vante runde og store og små fikk vinket og ropt hurra til de mange oppmøte som så på toget. I front gikk Tromsø Orkesterforening som geleidet toget i tradisjon tro hele veien fram til slutt ved Stortoget.