Bakgrunnen er en oppfordring fra Dyrebeskyttelsen i Tromsø om å ta avstand fra dyreplageri ved å droppe russekravet om å jage en måse inn i en butikk i Storgata.

– Det fremstår for meg som det komplette idioti å bevisst gå inn for å stresse måsen ved å forsøke å jage den inn i en butikk. I tillegg til at den blir stresset så er det store sjanser for at den kan bli skadet. Ikke bare ved å jage den inn, men den skal tross alt ut av butikken igjen, skriver styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, Susanne Langvad, på deres Facebook-sider mandag kveld.

– Et levende vesen

Styrelederen skriver videre at russetiden er en feiring av mange års studier, og at hun ikke kan skjønne at dyreplageri skal være morsomt.

– I verste fall kan dette føre til at den må avlives. Jeg vet at mange anser en måse som et plagedyr, men det er likevel et levende vesen, og fortjener mye bedre enn å plages, utdyper Langvad i innlegget før hun avslutter med en bønn til russen:

– Vær så snill, vis at dere bryr dere om alle levende dyr ved å droppe denne knuten.

Har fjernet knuten

I en e-post til iTromsø sent mandag kveld skriver knutesjefene ved alle de videregående skolene i Tromsø følgende:

– På bakgrunn av posten til Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø på Facebook om oppfordringen til årets russ om å fjerne knuten om å jage en måse inn på en butikk i Storgata, har vi som er knutesjefer på de videregående skolene i Tromsø sagt ja til dette.

Det var et enstemmig ja på valget om å fjerne denne knuten, skriver knutesjefene i e-posten.