Brox var sjåfør for et selskap som arbeidet på byggeplassen på Lysaker på oppdrag fra Transportsentralen. Det er Totalrenovering AS som har prosjektet, hvor 22 nye eneboliger skal bygges på øvre Mortensnes.

Han skal ha fått et vindu i hodet under et løft, og pådro seg brudd i ansiktet mens han var alene og losset to vinduer på en palle.

- Jeg feilberegnet været litt hvor det var litt fuktig og litt mye vind, sier Kristoffer Brox.

Det endte med tre brudd i ansiktet hvor det gikk hardest ut over nesen.

- Jeg hadde hjelm på meg, men den ble ødelagt under ulykken, sier Brox som klarte å krype ut fra vinduet og ringe ambulansen selv.

- Jeg har nok sett bedre ut enn jeg gjør nå, sier Brox som har en godt synlig blåveis.

HMS

Daglig leder i Transportsentralen Tromsø, forteller at han har snakket med Brox og skal skrive skaderapport så snart som mulig.

I november omkom en mann i 40-årene i en arbeidsulykke på Bjerkaker, også han jobbet for er transportfirma som tok oppdrag på vegne av Transportsentralen Tromsø.

– Er dere nøye nok med HMS-regelverket?

– Vi er bare to ansatte i Transportsentralen Tromsø, og vi sitter på kontor. Sjåførene er ikke ansatt hos oss, men de kjører for oss, dermed er HMS uavhendig av de ulike innleide transportørene. Vi har likevel gjort det til et tema fordi det er ekstremt viktig, men det er den aktuelle arbeidsgiveren som er ansvarlig. Det er likevel ingen tvil om at det er viktig at vi gjør som vi gjør, og jobber med HMS kontinuerlig, sier Aune.

Arbeidstilsynet koblet inn

Regelverket tilsier at man er pliktig å varsle Arbeidstilsynet og nærmeste politimyndigheter når det skjer alvorlige ulykker.

– Vi kommer til å gjøre tilsyn i denne saken, noe som innebærer at vi drar til ulykkesstedet og snakket med bedriften. Deretter vil vi følge opp arbeidsulykken på normalt vis, sier Johan Furebotten, tilsynsleder i Arbeidstilsynet.

Tilsynet vil gjennomføres så snart det er kapasitet til det. Utover det kan ikke Furebotten si noe om saken.

–Vi uttaler oss ikke om arbeidsulykker, og overlater til politiet å uttale seg dersom det er spesielle forhold, sier Furebotten.

Steinar Gudmundsen, operasjonsleder hos Troms politidistrikt, sier at de har registrert saken.

– Vi fikk melding om ulykken, men var ikke på stedet. Vi forsikret oss om at prosjektlederen varslet Arbeidstilsynet, sier Gudmundsen.

iTromsø har vært i kontakt med bedriften den skadde mannen er ansatt i, men de ønsker ikke å kommentere saken før de har vært i kontakt med Arbeidstilsynet.