Hjemmelaget beseiret tromsøguttene med 37-33 til slutt. Det betyr at det er Harstad, som får besøk av fjorårets trippelt sølvvinner i norsk håndball, Bodø HK, i neste runde av cupen.

- Vi hadde håpet på Bodø på hjemmebane. Forventningene før kampen var moderate, siden det er tidlig i sesongen og vi manglet en rekke spillere. Men etter førsteomgangen øynet vi et stort håp, kommenterer spillende Bravo-trener Thomas Hay.

Dobbelt frimerke

Han forteller at begge Bravos storskyttere Morten Forøy (14 mål i dagens kamp) og Håvard Hamnes (8 mål) fikk frimerke på seg tidlig i andre omgang. Til pause var stillingen i kampen 15-15.

- De holdt på å skyte hull på Harstad. Jeg er veldig fornøyd med angrepsspillet vår, sier Hay.

- Men ikke like bra defensivt?

- Vi ser på det positive og fokuserer på at vi scorer veldig mange mål. Til tross for at vi ikke har hatt mange treninger, så er vi veldig fornøyd. Det er mye "fjottmål" som går inn, som ikke vil gå senere i sesongen, forsikrer Bravo-treneren.

To debutanter

Han gleder seg også over at to nye spillere hadde på seg Bravo-drakten for første gang i dag. Bakspiller Simon Jakobsen fra Sørreisa og strekspiller Martin Mikalsen fra Nordreisa gjorde sine debuter for laget.

- Det så veldig lovende ut. Når de blir mer skolerte og tøffere, så tror jeg de blir en nyttig tilvekst i gruppa, sier Thomas Hay.

Bravo-herrene tar i mot kveldens motstander på hjemmebane når seriespillet begynner, 19. september.

Kampfakta

Harstad –Bravo 37-33 (15-15)

Stangneshallen 2. runde i NM, onsdag

Flest mål Harstad: Daniel Nyland 10, Thomas Hansen 7, Lennart Edvardsen 5

Mål Bravo: Morten Forøy 14, Håvard Hamnes 8, Martin Mikalsen 3, Thomas Hay 3, Sigurd Vatne 2, Paul D. Danielsen 2, Simen Jakobsen 1

Utvisninger: 1x2 min Harstad og 3x2 min Bravo

Dommere: Hugo Jacobsen og Arnfinn Kirkhaug, Lødingen

Tilskuere: 250