– Å få gå verdenscup denne helgen ga mersmak, absolutt, sier Svendsen.

For fredag til søndag er det Skandinavisk Cup på Lillehammer – med ganske likt program som i verdenscupen denne helgen: Klassisk sprint, 5 kilometer fristil og 15 km klassisk fellesstart.

– Jeg satser på å være i toppen på klassiskløpene og så får jeg prøve å «overleve» skøytinga, smiler Anna Svendsen.

Den som leder Skandinavisk cup sammenlagt får friplass i verdenscupen til og med Tour de Ski på nyåret.

– Jeg har ikke tenkt så veldig mye på det. Formen er jo bra, og jeg vil prøve å kjempe i toppen, helt klart. Nå handler det om å komme seg etter helga. Jeg gleder meg veldig, for det er bra distanser for meg, så det kan bli gøy, sier Svendsen.

Tøff konkurranse

Hun understreker at konkurransen i Skandinavisk cup er knivskarp.

– Jeg tror ikke helt på at jeg skal lede sammenlagt etter kommende helg. Det skal holde hardt, og jeg må gå over evne. Kathrine Harsem (12.-plass på jaktstarten i helga, journ.anm.) kommer for eksempel kommer til å være kjempegod. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste, sier Svendsen.

Etter den utrolige femteplassen på sprinten fredag, ble det en liten nedtur med 56.-plassen på 5 km skøyting lørdag.

– Det var ikke helt det store, nei. Men jeg er ikke like god i skøyting. Derfor hadde jeg ikke så store forventninger heller. Det var helt greit, sa Svendsen etter lørdagens løp.

Gikk seg opp

Men søndag ble det en opptur igjen. 26-åringen startet som nummer 37 på den 10 km klassisk jaktstart. mål var Svendsen nummer 24 og etappetiden hennes holdt til 21.-plass. Dermed tok hun nye verdenscuppoeng. Dette var første gang hun klarte det på et distanseløp.

– Veldig artig. Det var et bra løp, ser Svendsen.

Også trener for regionlaget Team Nord-Norge, Kristian Skogstad, tror det er mest sannsynlig at en snarlig retur til verdenscupen går via Skandinavisk Cup.

– Der ligger nok den største muligheten. De neste løpene i verdenscupen går Davos og La Clusaz, og der er det mye skøyting på både distanse og sprint, sier Skogstad.

foto
SENSASJONEN: Anna Svendsen kom på 5.-plass på sprinten fredag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje