– Jeg reagerte litt på det i starten, og tenkte «hvorfor i alle dager står dette her?», forteller Ole Kristian Hagen-Olsen Henriksen.

Han eier Torgsenteret. Like utenfor bygget, på bakken like inntil veggen i Storgata, er det merket opp en firkant og skrevet «bombe» med gul maling.

Henriksen forteller at da han så oppmerkingen, gjorde han noen undersøkelser og konkluderte med at den alarmerende teksten var knyttet til oppgraderingen av Storgata.

Det viser seg å stemme. Det er Tromsø kommune som står bak.

– Det var en dum forkortelse. Det er ikke gjort med vond vilje, men det var nok ikke den lureste forkortelsen, forteller prosjektleder for arbeidet i Storgata, Alexandra Dons.

I forbindelse med opprustningen av gata, har kommunen kartlagt hva som ligger under Storgata. Her oppdaget de noe overraskende.

– Vi fant et bomberom som vi ikke visste var der. Bomberommene skulle være skjult, så vi var ikke klar over det før vi startet gjennomgangen. Vi har oppdaget en del ting som vi rett og slett ikke visste var der.

Den gule oppmerkingen viser hvor bomberommet ligger.

Hun forteller at det er ingen grunn til bekymring.

– Jeg har meldt det inn til arbeiderne, så teksten vil nok bli fikset i løpet av kort tid.

SÅ SAGT, SÅ GJORT: Kort tid etter iTromsø skrev om oppmerkingen, har entreprenøren vært innom Torgsenteret og lagt til «rom» i teksten. Foto: Ida Sofie Sæter