En personbil har kjørt på en mannlig syklist ved Templarheimen. Syklisten er fraktet med ambulanse til UNN, opplyser politiet på Twitter.

Syklisten har truffet fronten på bilen og deretter krasjet inn i bilens frontrute. Bilruta er knust og viser tydelige spor etter sammenstøtet.

Vitner sier til iTromsø at syklisten var ved bevissthet da han ble løftet inn i ambulanse.

Ulykken skjedde i krysset Askeladdsvingen/Templarheimvegen på Tromsøya.

Politiet opplyser at påkjørselen har skjedd i et sykkelfelt og at det derfor er tatt beslag i førerkortet til bilfører. De fikk melding om hendelsen klokken 19.53.

Foto: Louise Holst Andersen
PÅKJØRSEL: Syklisten har truffet frontruten på bilen. Foto: Daniel Lilleeng

– Syklisten er kjørt av gårde til sykehuset. Vi vet egentlig ikke mer om årsaksforholdet her. Vi venter nå på å få snakket med syklisten for å høre hvor syklisten kom fra. Det vet vi ikke nå, sier innsatsleder Magnus Ødegaard fra Troms politidistrikt på stedet.

Lettere skader

Kommunikasjonsrådgiver Solveig Jacobsen ved UNNs vakttelefon bekrefter til iTromsø like etter klokken 21 at syklisten som ble påkjørt er en mann i 30-årene.

– Han er påført lettere skader, sier hun.

Politiet er på stedet og gjør tekniske undersøkelser. De har i tillegg gjort avhør av sjåføren av personbilen.

UNDERSØKELSER: Magnus Ødegaard i politiet sier de gjør tekniske undersøkelser på stedet, og har avhørt sjåføren av bilen. Foto: Louise Holst Andersen

– Det vi gjør nå er egentlig å dokumentere åstedet mens det er så urørt som mulig, sier Ødegaard til iTromsø.

Han sier videre at det var flere som raskt strømmet til for å hjelpe den påkjørte syklisten, men at det ikke var noen vitner til selve sammenstøtet.

Det var to personer i bilen. De slapp begge fysisk uskadd fra ulykken.

Stine Svendsen ved politiets operasjonssentral sier på generelt grunnlag at forholdene ute nå er vanskelige med mørke og våte veier.

SYKKELFELT: Slik ser sykkelfeltet ut i krysset mellom Askeladdsvingen og Templarheimen. Bildet er et skjermbilde fra Google Streetview som tok bildet i juli 2022. Foto: Skjermbilde / Google Maps