Anmelderne spriket litt – fra Dagsavisen , som mente det «sprengte seg frem blant årets sterkeste album», til dem som mente hun er en uredd kunstner som gaper over litt for mye iblant, som iTromsø skrev.

– Jeg syns mottagelsen har vært fin. Jeg var forberedt på at det ikke var for alle. Jeg tar som oftest til meg det positive og tenker ikke så mye over det negative. Opplevde det heller ikke som negativt. Det var personens ærlige mening. Jeg personlig tenker ikke at jeg gaper over for mye – og kommer nok til å gape over enda større i fremtiden, sier artisten og skuespilleren Mimmi Tamba.

Ut på tur

«Titanic» er andre del av det som skal bli albumtrilogien «Shadow Work». Og som kort fortalt tar for seg det å møte seg selv i døren – og hva det innebærer.

– Jeg ønsker å ta med folk på reiser. Jeg er veldig glad i film og ikke minst filmtrilogier. Det er en ypperlig måte å fortelle en kompleks historie fra forskjellige synspunkt og vinkler, forteller Mimmi, for hun bruker bare fornavnet som artist.

Hun er i gang med å skrive til trilogiens tredje del, forteller hun til NTB.

– Jeg vet hva jeg vil gjøre på tredjealbumet. Jeg har funnet konseptet så nå må jeg gjøre research.

Starter prøver neste måned

Trilogiens første del kom i 2020, heter «Semper Eadem» og ble Spellemann-nominert i åpen klasse. Platen er på vei til å bli forestilling på Det Norske Teatret i 2023.

– Det vil skje på hovedscenen og er noe jeg gleder meg enormt mye til! stråler Mimmi.

– Vi starter prøver i november. Jeg skal spille en sentral rolle sammen med Heidi Gjermundsen Broch, sier Mimmi – som har vært med på å utarbeide manuset og hva det skal handle om.

– Jeg er veldig involvert. Belinda Braza skal ha regi på det. Hun har jeg full tillit til.

Som små forestillinger

Mimmi har spilt et knippe sterke roller på nynorskteatret, og ble Hedda-nominert for innsatsen i Bowie-forestillingen «Lazarus» i 2019.

– Teatererfaringen min har gjort at jeg tenker veldig over hvem jeg snakker til i sangene mine. Jeg tenker på alle sangene som små fortellinger. Albumene har en rød tråd, om man vil kalle det det, og kan oppleves som små forestillinger. Men jeg har tenkt at musikken kan omgjøres til mye forskjellig: Film, teater, performance, dans eller maleri, sier Mimmi og legger til:

– Jeg synes det er gøy å transformere en ting til å passe inn i forskjellige former.

Ambisiøs

Mimmi Tamba, som kommer fra Tromsø og er datter av skuespilleren Guri Johnson, har stått på scenen fra hun var 12 år.

Det brede publikum fikk først stifte bekjentskap med henne i «Det store korslaget» i 2011, der Mimmi sang var solist med Team Lisa, som sang seg helt til 2. plass.

«Stjernekamp» i 2013 ble gjennombruddet, der hun i flere uker imponerte både dommere og publikum. I 2014 kom debutalbumet «Storm», og i den forbindelse sa hun til NTB:

– Det er lov å være ambisiøs.

Her høres Mimmi

* Lørdag 15. oktober – slippkonsert på Blå i Oslo