På Kristi himmelfartsdag var Zourob tidlig oppe for å få på plass serveringsvogna i Telegrafbukta.

– Jeg var her veldig tidlig og åpnet allerede klokken åtte i dag. Det er varmt nå, og jeg håper sola skal vise seg litt mer utover dagen, sier Zourob.

Da iTromsø besøkte vogna rundt klokken elleve var det flere som stakk innom for å kjøpe seg is og mat.

– Det er bra at det er et slikt tilbud i Bukta på varme dager, sier Brage Sollund til iTromsø.

Sønnen Norvald (7) legger til at isen var kjempegod!

GODT MED IS: Brage Sollund, Norvald Sollund og Elsiv Sollund fikk kjøpt seg is hos Khader. Foto: Vegard Forsland Braathen

Større isutvalg

Foreløpig er det «Green Falafel»-vogna som holder til i Bukta, men den skal etterhvert finne tilbake sin faste plass på Strandtorget. Da kommer ei ny vogn i Bukta.

– Om en måneds tid kommer vi til å bytte ut denne vogna med en tradisjonell isbil i stedet. Da får vi et større utvalg av is og drikke. Frem til da er det mulig å kjøpe varmretter som falafel og kebab her også, sier Zourob.

– Forhåpentligvis bedre vær enn i fjor

Sommeren 2021 var ikke optimal for serveringsdrift i Bukta. Været spilte ikke på lag med Zourob i fjor, men han håper og tror at årets sesong blir bedre.

– I fjor holdt jeg åpent bare åtte dager her i Bukta. Det beste er om jeg får stå her hver dag hele sommeren. Så lenge det er godt vær, skal vi være her. På soldager håper jeg å kunne stå her fra klokken åtte om morgenen til klokken ti på kvelden, sier han.

Om alt går etter planen, skal Zourob holde tilbudet gående i Bukta helt ut i september.

NYTER GODVÆRET: Barna Frida Apeland Eilertsen og Mia Apeland Eilertsen venter spent på is sammen med mor Thea Apeland Moen og mormor Magnhild Apeland. Foto: Vegard Forsland Braathen

Vil selge is under Buktafestivalen

Foreløpig har ikke Zourob fått tillatelse til å holde åpent under Buktafestivalen i juli, men han håper likevel at han kan få muligheten.

– Jeg har sendt melding til festivalsjefen og spurt om jeg kan få selge is under arrangementet. Jeg tror festivaldeltakerne vil sette pris på å kunne handle seg en is eller to.

– Blir fort en is, ja!

Tromsø Storms Preben Strende holder formen ved like på volleyballbanen rett ved siden av Zourobs vogn. Han og klassekameratene tok turen i varmen

– Det er viktig å ha et tilbud til folk som besøker Bukta i sommer. Det blir fort en is på oss etterpå, sier Strende.

GODT TILBUD: Preben Strende, Jonas Nilsen og Marius Jacobsen kjøpte seg mat hos Khader Zourob. – Godt å ha et slikt tilbud i Bukta, sier de. Foto: Vegard Forsland Braathen

Takker kommunen

Zourob ønsker å takke kommunen for muligheten til å holde åpent i sommer.

– Jeg setter stor pris på at vi fikk muligheten til å drive her. Tilbakemeldingene vi får er veldig gode, så det ser ut til at tromsøværingene setter pris på tilbudet, avslutter han.