Bakgrunnen for besøket er at Aquarama er referanseanlegg for badeanlegget som skal bygges på Templarheimen, med samme prosjektledelse, Faveo, og arkitekt, Asplan Viak.

– Dette anlegget sto ferdig i mars 2013 så det var interessant å se på hvilke erfaringer de har gjort seg under bygging og drift, sier Stein til iTromsø.

Populær attraksjon

Ifølge Stein vil det kun være mindre ting som vurderes endret i forhold til anlegget i Tromsø, deriblant enkelte tekniske løsninger.

– Jeg føler at vi er inne i et godt spor nå og er trygg på at det vil bli en god prosess, fortsetter Stein.

Aquarama har blitt en populær attraksjon i Kristiansand med 90.000 besøkende i løpet av de første tre månedene. Anlegget har budsjettert med 300.000 besøkende for 2015. Byråden føler seg trygg på at Tromsøbadet vil bli populært i Tromsø og på årsbasis beregner man antall besøkende fra 165.000 til 225.000.

Tilbud for alle

– Det er ikke tvil om at det vil bli en berikelse for både tromsøværinger og besøkende. Vårt anlegg vil ha mange av de samme attraksjonene som Aquarama med tilbud for alle fra de yngste til de eldste. Da vi var der trente både skoleklasser, pensjonister og toppidrettsutøvere samtidig.

Ifølge planene for Tromsøbadet inngår det blant annet et 50-meterbasseng med 10 baner, seks stupetårn, utebasseng, bølgebasseng, malstrøm, varmtvannsbasseng, surfebasseng, helsebad, velværebasseng og badekulp.

Ferdigstilt i 2018

Stein delte sine erfaringer på Facebook og reaksjonene lot ikke vente på seg. Mange gikk på plassering av badeanlegget.

– Jeg føler vi er ferdig med den debatten nå. I Kristiansand hadde de en ledig tomt ved sjøen, det har ikke Tromsø kommune. Slik anlegget nå blir plassert ligger det midt på øya og godt plassert i forhold til både marka, idrettsanlegg og utsikt, sier Stein.

For øvrig dreide mange av reaksjonene seg om hvilke tilbud man kan se fram til når badet står ferdig om tre år.

– På Aquarama har de flere badstuer i anlegget og i badstu i garderobene. Det skal vi ha i Tromsøbadet også, skriver Jonas Stein som svar til en av kommentarene.

LYST: TRomsøbadet blir å inneholde mange av de samme fasilitetene som Aquarama. Foto: Privat
GLEDER SEG: Finanbyråd Jonas Stein gleder seg til badeanlegget står ferdig i 2018. Foto: Gudrun Gulldahl