Lørdag 6. september kommer lege Mads Gilbert og journalist Fredrik Græsvik til Tromsø bibliotek for å holde et ekstraordinært internasjonalt seminar om Gaza-situasjonen.

Gaza-spørsmål

Seminaret ”På innsiden av Gaza: øyenvitner forteller” vil blant annet ta opp spørsmål som hvorfor Gaza bombes og hva media betyr i krigen, samt historikken bak krigen. Både Gilbert og Græsvik har nylig vært i Gaza, og Fredrik Græsvik har fått mye oppmerksomhet rundt dekningen sin av Gaza-konflikten. Mads Gilbert ble i sommer hedret som palestinsk æresborger.

Vil opplyse

Leder for Vennskap Tromsø – Gaza, Inger Hilde Trandem tror at seminaret vil hjelpe å opplyse folk om situasjonen.

– Disse personene har nettopp vært i Gaza, og de kan fortelle om sine direkte erfaringer. Jeg tror at de kan opplyse mange om situasjonen og opplevelsene deres. Det har jo blant annet vært mye diskusjon rundt å være personlig engasjert, forteller Trandem og refererer til diskusjonen rundt Græsviks engasjement for Palestina.

Glade for besøket

Seminaret vil inneholde både debatt og muligheter for spørsmål.

– Vi er glade for at både Mads Gilbert og Fredrik Græsvik kommer. Mads vil snakke om den humanitære situasjonen på Gaza, men det vil være mange tema som kan tas opp, forteller Trandem.

Seminaret er åpent for alle.

Sterke historier

– Vi håper det kommer litt folk. Det blir spennende, og jeg tenker at dette vil gi mye kunnskap, sier Inger Hilde Trandem.

– Disse personene har sterke historier å fortelle. De er også gode formidlere begge to, legger hun til.

Arrangørene av seminaret er Vennskap Tromsø-Gaza, Vennskapsbyprosjektet på Tvibit, Fagforbundet Troms, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, ICAHD Norway og Palestinakomiteen i Tromsø.