Den som kommer med fly til byen, vil kunne se et trykk av en fem meter høy tegning sno seg rundt hele foten på flytårnet. Kommer du med bil over brua og skal inn til sentrum, vil du på venstre side av Skippergata kunne se et 5 x 5 meter stort bilde på nordfasaden til Riebergygget.

Skulle du være i nærheten av sjakkmesterskapets spillehall hos Mack, vil du på nordfasaden ned mot kaia se et 10 meter langt og 4,3 meter høyt bilde, delvis et trykk på vinyl, delvis malt direkte på en garasjeport. Utenfor The Edge, hotellet hvor flest deltakere i Sjakk-OL bor, er det også et stort bilde i høydeformat.

Vil vises

Chris Reddy selv synes dette er en gyllen mulighet til å nå ut til mange mennesker som kanskje ikke på egen hånd ville oppsøkt steder hvor kunst ellers vises.

– Det er dette jeg ønsker; at alle og enhver skal kunne se tegningene mine i sine egne hverdagsrom, sier Chris Reddy.

Viktig

Sjakk-OL har vært arrangert siden 1994. Mesterskapet i Tromsø er det første som har en egen offisiell arrangementskunstner.

-  Jeg tror ikke man må tenke på sjakk som veldig svart-hvitt eller firkanter. Sjakk er heller linjer og kompleksiteten som ligger i alle brikkenes muligheter, sier Chris Reddy som er født og oppvokst i Tromsø.

Les mer om Reddys kunst i mandagsavisa!

I SKIPPERGATA: 5 x 5 meter måler dette bildet i Skippergata.