Det blir slutt på alle papirskjemaene når foreldreeide Karveslettlia barnehage går nye veier. Nå blir de den første barnehagen i Nord-Norge som får implementert et nytt elektronisk system til fordel for barnehageansatte og foreldre.

– Meningen med systemet er at man skal kunne samle informasjon og gamle rutiner inn i et nytt digitalt system. Derfor vil kommunikasjonen mellom foreldre og barnehageansatte bli enklere og mer tilgjengelig, sier Stig Morten Nygård i Vigilo. De leverer it-løsninger for barnehager, skolefritidsordninger og skoler.

Bedre hverdagen

Fredag holdt Nygård kurs og workshop for de ansatte ved Karveslettlia barnehage.

– Systemet vil forenkle både vår, og foreldrenes hverdag. Vi skal se bort ifra gamle skjemaer, og heller samle all informasjon om hvilke barn som er til stede, registrere fravær, når vi skifter bleie på barna, hvilke sykdommer de har, når de sover og formidle beskjeder på en raskere og mer effektiv måte. Slik blir foreldre naturlig mer involvert i prosessene i barnas hverdag, sier Heidi Andreassen, daglig leder i Karveslettlia barnehage.

Og med systemet følger en app som ligger tilgjengelig for barnehagen og foreldrene.

– Appen skaper mer åpenhet og nærhet mellom barnehage og hjem. Noe som er veldig viktig. Det er veldig relevant for barnas trygghet og sikkerhet da vi hele tiden har oversikten på hvem som er barnas pårørende og fastlege ved nødvendige situasjoner, sier hun.

– For meg som daglig leder betyr dette at jeg vil få bedre oversikt over avdelingene, og kunne tenke mer helhetlig med tanke på fordeling av ressurser og bedre kvaliteten i barnehagen, sier Andreassen.

Våger å satse

Allerede tar vel 300 barnehager i Norge i bruk det digitale systemet som man får tilgang til via pc, nettbrett eller smarttelefon.

– Dette er fremtiden, Man må tørre å være visjonære og satse nå som verden stadig blir mer digital. Informasjonsflyten vil kunne bli betydelig bedre når vi nå tar i bruk dette systemet, sier Andreassen.