– Det er veldig viktig at elever og ungdommer engasjerer seg for å hjelpe andre som ikke har det like godt som oss, sier russepresident på Kvaløya VGS, Jøran Lynum (18).

Sammen med Varg Johan Evensen (18) og Even Grønbech-Hope (18), som er presidenter på henholdsvis Ishavsbyen og Tromsdalen VGS, skal han selge 250 tulipanbuketter. Inntektene fra salget vil gå til verdens største frivillige organisasjon, Lions.

– Vi har gjort en del i år allerede, som russen før oss ikke har gjort. Det viktigste er jo å gjøre mer enn de gjorde i fjor, sier Grønbech-Hope.

foto
Tulipanaksjon: Ifølge russepresidentene er Lions verdens største frivillige aksjon med over 13 millioner frivillige, og skal på landsbasis selge over 900.000 blomsterbuketter under tulipanaksjonen. Foto: Miriam Leiros

Ligger godt an

– Russepresidentene på alle de forskjellige skolene har fått hver sin eske tulipaner som de har ansvaret for å selge. Inntektene går til Lions, som jobber med barn og ungdom, sier Evensen.

Guttene sier at det var politiet som foreslo pengeinnsamlingen.

– De lurte på om vi ville hjelpe Lions med tulipanaksjonen, så vi sa ja. I fjor solgte de tre eller fire buketter, i år skal vi selge 250, forklarer Grønbech-Hope.

Videre forteller de at samtlige presidenter er godt i gang med salget.

– Jeg har solgt de fleste tulipanene jeg fikk, og vet at flere av de andre og har det. Alle er i hvert fall godt i gang, sier Evensen.

foto
NESTEN FERDIG: Årets russepresidenter har fått 250 blomsterbuketter de skal selge, nå er de snart i mål. Foto: Miriam Leiros

Skal hjelpe barn og unge

Lions er en frivillig organisasjon som driver med forebyggende arbeid for barn og unge for å forhindre blant annet mobbing, fremtidig rusmisbruk, tyveri og vold.

For pengene som samles inn holder organisasjonen blant annet foredrag på skoler, i barnehager og for idrettslag.

– Budskapet for organisasjonen er at det er lettere å bygge et barn enn å redde en voksen, sier Evensen.

LES INTERVJUET MED ÅRETS RUSSEPRESIDENT HER

foto
VIKTIG SAK: Marianne Høybakk og Maria Meyer på The Edge kjøpte tre buketter av guttene fordi pengene går til en god sak. Foto: Miriam Leiros

Maria Meyer og Marianne Høybakk var blant dem som kjøpte tulipaner av russeguttene.

– Først fikk jeg bare med meg at russen var her for å selge blomster, sier Høybakk.

– Men da jeg hørte at det var for å samle inn penger til forebygging av vold og rusmisbruk hos barn måtte vi jo støtte dem.