Målrekorden i norsk toppserie ble smadret mot Brann. Alfheim-avskjeden ga to mål mot gammelklubben Rosenborg. Og i sin aller siste kamp for TIL kunne Sigurd Rushfeldt juble for sitt aller første seriesølv med klubben.

Det sørger også for at 38-åringen blir stående som tidenes mest meritterte i TIL-drakt –med cupgull, seriesølv og to bronser.

Kanskje ikke rart at Sigurd Rushfeldt av iTromsøs lesere er nominert til tittelen «Årets Tromsøværing» – en tittel han også tidligere har vunnet, så langt tilbake som i 1994.

– Det er en stor ære å bli nominert. Fotballspillere får ikke mange personlige utmerkelser. Alt sånt er noe man setter veldig stor pris på, sier Rushfeldt.

TIL betyr noe

Han er ikke overrasket over at en TIL-representant blir nominert i kåringen etter årets jubelsesong.

–Det er mange som følger med på fotball. Man merker at når TIL gjør det bra, er folk positive. Så fotball er viktig for mange i Tromsø.

Samtidig synes Rushfeldt kampen om å bli årets tromsøværing fremstår som tøff i år.

– Jeg synes alle er sterke kandidater. Alle har sine områder og det er et bredt utvalg. Hvem som vinner handler om hva folk

synes er viktig. Leserne skal bestemme dette, så det er jo veldig greit.

Blir i fotballen

Selv tror Rushfeldt hans nominasjon skyldes bidrag over en lang TIL-karriere som nå er over.

Likevel: Hans personlige bidrag til årets sølvmedaljer overrasker også superveteranen selv.

– Det har vært en bra sesong. Spesielt siden jeg ikke har spilt så mye, sier han om målantallet på ti seriescoringer, som er hans høyeste målbidrag siden hjemkomsten fra Østerrike i 2006.

– Det har vært enkelte gode kamper og det er ingen selvfølge i en så høy alder.

Selv om spillerkarrieren nå er over, har vadsøgutten nå slått seg ned i byen som scoringstalentet hans tok ham til i 1992. Familien har nylig kjøpt seg hus i Tromsø.

Rushfeldt vil i løpet av de aller nærmeste dagene ha samtaler med TIL om trolig fortsatt virke på Alfheim.

– Det blir nok en jobb innenfor det sportslige. Jeg skal jobbe i fotballen i nærmeste fremtid, det er jeg ganske sikker på.

til rosenborg Sigurd Rushfeldt hylles etter kampen Foto: Knut Jenssen