TILs juniorer. Foto: Ronald Johansen

Marthinussen er mektig imponert over de unge guttene som tok et historisk NM-gull for juniorer på hjemmebane da de slo Odd Grenland 3-1 i finalen på Alfheim i høst.

- Det er veldig hyggelig å høre at de blir satt pris på i form av en slik nominasjon. Det er guttene som har klart bragden og jeg er veldig stolt og imponert over det spillergruppen har klart. De har vært flinke å holde fokus når det gjelder og stort sett tatt ut det beste i alle kampene i juniorcupen, sier Marthinussen til iTromsø.

Flere forsvinner

Men som det er hvert år med spillere på juniornivå, er det spillere som er siste års juniorer, der flere av de vil forsvinne fra TIL.

- Vi har hatt fem siste års juniorer på årets lag og fire ved sesongslutt (Preben Røtvold gikk til Senja i sommer, red.anm.). Jeg håper et par av de kanskje får muligheten i TILs A-stall til neste år, da tenker jeg kanskje spesielt på Lars Henrik Andreassen og Ludvig Rinde, sier Marthinussen.

Andreassen fikk sin eliteseriedebut i år hjemme mot Stabæk, og både han og Rinde er på kontrakter med A-laget fram til sommeren.

- Vi vet også at Runar Hustad har fått forespørsler fra både Alta og TUIL, mens Markus Yttergård Jenssen sikkert vil være aktuell for mange 2. divisjonsklubber, sier Marthinussen.

- Må ikke stresse

Thomas Drage, som nok er juniorlagets mest kjente spiller - og fikk 15 innhopp for TILs A-lag i år - vil også kunne være aktuell for juniorlaget neste år.

Og det er flere spennende spillere fra 1992-generasjonen.

- Håkon (Kjæve, red.anm.) er også en av juniorene som kanskje er nærmest A-laget. På sitt beste er han en spiller på veldig høyt nivå, så det blir spennende å se hva som skjer videre med ham. Det er viktig og ikke ha det travelt og stresse, men trene godt og være tålmodig, sier Marthinussen, som også trekker fram prestasjonen ungguttene har gjort for TILs 2. lag i 2. divisjon.

- Jeg tror TIL2 aldri har tatt så mange poeng i 2. divisjon tidligere, og jeg tror heller aldri de har hatt plussmål i målprotokollen ved sesongslutt. Så det er også en prestasjon de har vært med å klare, sier han.