– Vi fikk kontakt med dem allerede i går kveld etter at de hadde blitt værfast på Skarvassbu, og vi ga da beskjed om at de skulle bli værende på hytta i vente av bedre vær. Når det viser seg at været fortsatt er veldig dårlig i området så tok vi beslutningen om å rekvirere hjelp via Hovedredningssentralen som har kalt inn Røde Kors-mannskaper, sier Morten Augensen, operasjonsleder ved Tromsø-politiet.

Ifølge Augensen så tør de tre utenlandske turistene ikke å forlate Skarvassbu – som ligger cirka tre km nordvest for Tromsdalstiden – på grunn av det dårlige været.

SKARVASSBU: Troms Turlags hytte på Skarvassbu ligger på ruta mellom Tromsdalen og Snarbyeidet, like norvest om Tromsdalstinden Foto: Privat

– De kom som sagt til hytta i går, to av dem på ski og en på truger, og de tror ikke at de vil finne veien ned i det tette snøfallet, sier han.

Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps er på tur på skuter for å komme dem til unnsetning.

– De holder nå på å samles for kunne dra opp i området. Det er jo et område som de kjenner veldig godt, og de tre turistene har fått beskjed om å holde seg på hytta til redningsmannskapene kommer, sier Augensen.

Klokka 15.42 melder politiet at turistene er hentet trygt ned fra Skarvassbu.

– Røde Kors meldte om krevende forhold i fjellet både hva det gjaldt vær og føreforhold. Hovedredningssentralen Troms takker de frivillige for innsatsen, skriver politiet.