Det kan være lurt å gjøre unna nødvendige ærender innen klokken 14 lørdag, råder Tromsø kommune på sine hjemmesider.

Årsaken til det er at det årlige Mørketidsløpet arrangeres lørdag i tidsrommet 14:30–18:00.

Interaktivt kart finne du her.

Oppsummering av trafikkreguleringer

Storgata/Strandveien fra Fredrik Langes gate t.o.m. Bjørnøygata stenges for all trafikk kl. 14:30 – 18:00.

Sentrum øst for Storgata blir stengt for innkjøring. Det er mulig å kjøre UT av sentrum via Sjøgata som blir åpnet for all trafikk nordover (ut av sentrum).

Sentrumstangenten stenges for trafikk sørover i perioden 14.30–18.00 Langnestunellen blir stengt i perioden 14.30–17.30.

Bjerkakerveien stengt fra Mellomveien til Kohtveien 15.00–17.45 Mellomveien stengt fra Lars Thørings vei til Kvakøyveien 15.00–17.45

Kvaløyveien fra Mellomveien til Giæverbukta stengt 15.00–17.00

Fv 862 fra Sjøtun til Henrikvik stengt 12.30 til ca. 15.30.

Foto: Skjermdump

Nødvendig

Regulering av trafikk og stenging av enkelte gater er helt nødvendig for å avvikle løpet. Vi beklager at dette medfører problemer for enkelte, men håper på forståelse sett i lys av hvor viktig dette løpet er for Tromsø, og hvor mye midler det genererer til lokale idrettslag og -foreninger.

«Under Mørketidsløpet er det behov for trafikkreguleringer. Vi må sperre noen deler av løpstraseen for ordinær trafikk, og det er en rekke boligområder som eventuell må regne med forsinkelser for inn/ut-kjøring i tidsrommet løpet pågår.

Det vil også være en del regulerte veikryss og avstengte veier. Stenging og trafikkregulering skjer i samarbeid med Politiet og Statens vegvesen, og gjøres av sikkerhetshensyn til deltakerne.

Trafikkreguleringer og stenging av enkelte gater er helt nødvendig for å avvikle løpet. Vi beklager at dette medfører problemer for enkelte, men håper på forståelse sett i lys av hvor viktig dette løpet er for Tromsø, og hvor mye midler det genererer til lokale idrettslag og -foreninger», heter det på kommunens sider.

Buss

Noen bussruter påvirkes også av Mørketidsløpet.

Se mer info her.