– Det er flere grunner til at vi flytter, men først og fremst trenger vi større plass. Vi har rett og slett vokst ut av lokalene våre, sier Sissel Nordgård, innehaver av helse- og skjønnhetsklinikken som omfatter to firmaer, Troms Laser og Naturmedisin og Bodyfly Tromsø AS.

Gjenoppretter balansen

Tromsøkvinnen har de siste 13–14 årene drevet Troms Laser og Naturmedisin, der hun tilbyr behandlinger som blant annet laserakupunktur, lydbølgeterapi og øreakupunktur. For to år siden utvidet hun imidlertid virksomheten til også å omfatte Bodyfly Tromsø AS, der lymfedrenering, dyp bindevevsmassasje, oppstramming og forminsking av cellulitter er noe av det som tilbys kundene.

– Samlet sett er dette et konsept som kobler sammen skolemedisinen med den komplementære medisinen. Her jobber det både lege, homøopat, indremedisiner og kost- og næringsekspert. Primært går det meste av vår behandling på helse, der vi jobber med å gjenopprette balansen i kroppen for å øke livskvaliteten til folk. Det handler blant annet om at våre kunder skal få økt sirkulasjon i kroppen og mer energi, forklarer Nordgård.

Mange sliter

Hun er klar på at behandlingene hun og hennes kolleger tilbyr kundene er et supplement, og ikke en erstatning for skolemedisinen.

– Jeg er selv utdannet sykepleier og har ikke noe ønske om å gå skolemedisinen i næringen. Vi kommer imidlertid ofte inn i bildet i tilfeller der legen ikke finner noe galt med folk, til tross for at de har ulike plager. Vi driver mye med hjelp til selvhjelp, der vi bistår personer med å gjenvinne balansen. Mange sliter for eksempel med dårlig immunforsvar eller mage- og tarmproblemer. Dette gjelder ikke bare menn og kvinner i alle aldre, men også barn, påpeker hun.

Til tross for at hun har knyttet til seg et bredt spekter av faglig ekspertise, er Nordgård eneste fast ansatte i virksomheten.

– Vi er seks stykker her alt i alt, der de andre driver selvstendig men i denne sammenheng jobber for meg på provisjon, forklarer hun.

Større lokaler

For tiden holder Troms Laser og Naturmedisin, i tillegg til Bodyfly Tromsø AS, til i Ærfuglveien, i samme bygg som Europris på Langnes. Når de 9. mars åpner dørene i sine nye lokaler blir det ikke langt unna.

– Vi flytter 200 meter, til de tidligere lokalene til Colloseumsklinikken i Heiloveien 6. Det betyr at vi går fra 110 kvadratmeter til 200 kvadratmeter, noe som nesten blir en dobling av kapasiteten vår. I tillegg til større plass får vi utrolig stilige lokaler som er utformet på en spesiell måte med buede vegger og runde rom, avslører Nordgård.

I utgangspunktet var planen å åpne i Heiloveien 2. mars, men forsinkelser gjør at nyåpningen blir en uke senere.

– Planen er at snekkerne skal gjøre seg ferdig med arbeidet denne uka, men vi venter fortsatt på interiøret som er forsinket, dermed blir åpningen utsatt til 9. mars.

Hun utelukker ikke at større lokaler også vil føre med seg et større behandlingstilbud.

– Vi har mye å gå på og tenker langsiktig, så vi blir å tilby et større behandlingstilbud om ikke så altfor lenge, sier Nordgård.

KAOS: Selv om det nærmer seg 9. mars med stormskritt, er det fortsatt en god del arbeid som gjenstår i de tidligere lokalene til Colloseumsklinikken. Foto: Ronald Johansen