Når iTromsø snakker med Helge Nitteberg torsdag ettermiddag, var han svært kry over sin nye stilling.

- Jeg er veldig stolt og glad for å få den tilliten fra styret. Nordlys er ei fantastisk avis og jeg gleder meg til å jobbe videre her som sjefredaktør, sier han til iTromsø.

Brukerbetaling

Nitteberg er tydelig på hva som blir hans fokus når han får nye arbeidsoppgaver.

- Min viktigste oppgave blir å lykkes med brukerbetaling. Vi har allerede et godt grunnlag vi skal bygge videre på, med godt innhold blant abonnomentene våre og til nye abonnenter. Den kompetente staben vår skal utvikle Nordlys til å være best i klassen på brukerbetaling.

Roser Opdahl

Formelt tiltrer Nitteberg stillingen natt til mandag 6. juni. Han roser nåværende sjefredaktør, Anders Opdahl sin innsats i avisa.

- Anders har gjort en fenomenal jobb. Han forlater Nordlys med et veldig godt utgangspunkt for fortsettelsen. Både jeg og andre har lært mye av Anders, og nå ønsker jeg han lykke til NRK, sier den påtroppende sjefredaktøren.

Konsernet tilfreds

Konserndirektør og styreleder i Nordlys, Pål Eskås, uttaler at han er svært tilfreds med ansettelsen.

- I ham får vi en fremoverlent, kompetent og moderne medieleder. Nordlys er en svært viktig avis i både Amedia og i den norske offentligheten, som de siste årene kan vise til en svært god utvikling i sitt marked i nord, sier Eskås i en pressemelding.

Helge Nitteberg er 34 år gammel, samboer og har tre barn. Han er opprinnelig fra Lenvik. Han er utdannet lærer ved UiT – Norges arktiske universitet, men har i arbeidslivet hele tiden soknet til journalistikken. Nitteberg har vært frilanser og journalist i både Adresseavisen, Troms Folkeblad og Nordlys, men har siden 2010 inngått i sistnevntes lederteam som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder.

Rekruttert internt

Styreleder Eskås er også tilfreds med at man har funnet den nye sjefredaktøren i egne rekker:

- For det første har Nordlys svært gode erfaringer med å rekruttere internt. Tre av de fire siste sjefredaktørene i avisen kommer fra egen redaksjon. Det har gitt gode resultater. Det skyldes både fordi Nordlys er i stand til å produsere dyktige folk, men også fordi vi slik sikres ledere som både kan avisen og markedet slik det ser ut med ståsted i Tromsø. Det er en glede for meg å understreke at ansettelsen av Helge representerer en videreføring av denne tradisjonen, sier Pål Eskås videre.