Lyden av klirring i bestikk og duften av kjøttkaker i brun saus er ikke hverdagskost i kirken. Men i Kvaløy kirke blir dette en vane hver torsdag. Da inviteres alle i soknet på middag.

– Å spise sammen er en fin måte å bli kjent på. Vi ønsker å få til et sosialt treffpunkt hvor man kan stifte nye bekjentskaper, sier trosopplærer Ragnhild Nestun i Kvaløy menighet.

Denne torsdagen ble den første middagen servert og 30 personer møtte opp. Omtrent halvparten var barn.

– Ren luksus

Anita Johanne Pettersen og Ellen Varhaug hadde med seg familiene sine, og de var svært fornøyd med det nye tilbudet.

– Det er jo ren luksus å komme til ferdig middag. Det var skikkelig deilig å komme til dekket bord og ferdig mat. Også var jo maten så god, sier Varhaug.

– Det er fint å møte andre og ungene kan springe rundt å leke med hverandre. Det er ikke så mange andre møteplasser her i bygda, sier Pettersen.

De peker på Eide Handel som et annet potensielt møtested.

– Men det er jo ikke slik at vi tar med oss familiene ut for å møtes der og spise middag, sier Varhaug.

Familiekor

Etter at kjøttkaker, fiskekaker, poteter og gulerotstuing var fortært, var det klart for debuten til familiekoret.

– Det er så gøy at alle dere vil synge med meg, sa sokneprest Gaute Norbye til de ivrige barna som gledet seg til å komme i gang.

Med kjente barnesanger på programmet tok det ikke lang tid før koret var samstemt og fremførte sangene med stor entusiasme.

– Det er veldig hyggelig når foreldre og barn gjør en slik aktivitet sammen. Man samler seg om noe felles og har det morsomt, sier Norbye.

Følg iTromsø Sør-Kvaløya for flere nyheter fra ditt område!

Raket og ryddet

Begge de nye tilbudene er en del av trosopplæringen i kirken.

– Sang er en fin måte å lære på. Man husker teksten i sangene og dermed sitter budskapet, sier Norbye.

– Både middagen og familiekoret inviterer bygda til å gjøre noe sammen i kirken. Det blir noe annet enn gudstjenestene. Her er det lagt opp til sosialt samvær og man kan ta seg tid til å snakke med hverandre, sier Nestun.

Etter både middag og sang tok de oppmøtte fram rivene og trillebåra og gikk i gang med dugnad utenfor kirken.

– Dette har virkelig vært en samlende dag. Vi har virkelig hatt et variert program. Det er morsomt at så mange har møtt opp, slår sokneprest Norbye fast.