Det sier Hans Kristian Hustad, styreleder i Sameiet Sandnes til iTromsø.

– Vi mener at vi foreslår noe veldig fremtidsrettet, og vil gjennomføre en utbygging som vil være tilpasset miljøkravene for området, sier han.

Trinn to i stor utbygging

De 290 målene som nå åpnes for utbygging er en del av den såkalte Sandnes-eiendommen som strekker seg fra Ringveien opp mot ryggen av Tromsøya. Totalt er eiendommen cirka 1.000 mål stor. Utbyggerne har allerede fått tillatelse til å starte bygging i tilknytning til eiendommen.

– Vi har allerede fått godkjent et område like sør for Solneset for boligbygging – og planene vi har for de 290 målene som ble godkjent i kommunestyret skal knyttes opp mot dette området, sier han.

Bebyggelsen skal ligge i en bue fra øverst i Hamnabakken ned mot Mortensnes og Ørneveien.

Fra Hamna til Mortensnes

Området nord for Solneset er på 150 mål og det skal bygges cirka 500 boliger der med byggestart om et par år. Området kommunestyret sa ja til onsdag er på 290 mål, men der er ikke planene like konkrete med tanke på antall boliger.

– Det er også for tidlig å si noe om økonomien i prosjektet. Det vil være opp til markedet å styre, sier Hustad.

Klart er imidlertid at det skal være blandet bebyggelse – både boliger og næringsbygg.

– Bebyggelsen vil ligge langs flystøysonen med næringsbygg på nedsiden av sonegrensen og boliger på oversiden, sier Hustad.

- Vi planlegger også en vei parallelt med Ringveien fra Håpet/Mortensnes til Solneset. Der vil vi kunne ha busstrase og en sikrere vei enn Ringveien, sier han.

Tilgang til grøntområdene

Hustad sier at brukerne av området ikke vil bli utestengt – selv om det bygges opp mot 1.000 boliger.

– Det vil bli etablert grønne passasjer gjennom bebyggelsen. Det vil ikke være snakk om at bebyggelsen vil ligge som en avsperring mot marka, sier han.

Han sier videre at utbygging av området i Tromsø-marka ligger langt inn i fremtiden. Først må området på Solneset bli ferdig – først deretter vil arbeidet med neste trinn starte.

– Utbyggingen av Solneset vil pågå i kanskje fem år fremover, så det nye området vil neppe stå ferdig før om kanskje 20 år, sier Hustad.

MOT VEST: Området som er åpnet for boligbygging strekker seg langs Ringveien fra Solneset ned mot Mortensnes og Håpet.
INTERNVEI: Utbyggerne vil at kjerreveien gjennom området skal utvides og blant annet bli busstrase mellom Mortensnes og Solneset i Hamna. Foto: Christer Pedersen